Comunitatea ONedu România lansează un apel public pentru declararea Zilei Naţionale a Educaţiei Digitale

Pe data de 20 noiembrie, comunitatea ONedu România, structura elevilor care militează pentru digitalizarea sistemului educaţional, lansează un apel public către parlamentarii României, în vederea adoptării Zilei Naţionale a Educaţiei Digitale, în această zi,

Ziua Naţională a Educaţiei Digitale vine ca un plus la digitalizarea sistemului educaţional din România, încurajând astfel Ministerul Educaţiei, autorităţi publice locale şi organizaţii non-profit să facă demersuri şi activităţi în această zonă controversată în ultima perioadă.

„Adoptarea unei astfel de zile la nivel naţional ar arăta că statului încă îi mai pasă de informarea corectă a populaţiei cu privire la ce înseamnă în fapt educaţia digitală, de ce este importantă digitalizarea sistemului şi de ce trebuie investit în acest sector. Vom face toate demersurile necesare pentru ca anul acesta să avem Ziua Naţională a Educaţiei Digitale în mod oficial.” a declarat Cosmin Andrei, preşedintele Comunităţii ONedu România.

În acest sens, comunitatea ONedu România a organizat, anul trecut, în aceeaşi dată, un eveniment numit Ziua Naţională a Educaţiei Digitale, la care au participa mii de persoane din sfera educaţională.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata