Consiliul Concurenţei a autorizat externalizarea unor servicii de către OMV Petrom

269

În prezent, Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care OMV Petrom externalizează unele servicii de intervenţii şi reparaţii la sonde, operaţiuni conexe activităţilor de extracţie şi producţie a petrolului şi gazelor naturale, împreună cu activele şi angajaţii deservenţi, către consorţiul format din Christof MB Well, J. Christof E&P Services şi MB Well Services GmbH, Germania (Consorţiul Christof).

În contextul parteneriatului, consorţiul Christof a semnat cu OMV Petrom un acord-cadru pentru servicii de intervenţii şi reparaţii la sonde.

Astfel, în urma derulării unei proceduri de achiziţie, Consorţiul Christof a fost desemnat ofertantul cel mai bine clasat pentru zona de producţie Moesia.

În conformitatea acordului cadru, procedura presupune vânzarea unor bunuri mobile, închirierea unor bunuri imobile ale OMV Petrom, precum şi transferul unor salariaţi către Consorţiul Christof, urmând ca la sfârşitul duratei acordului-cadru, unele active să fie returnate către OMV Petrom.

În acest sens, Consiliul Concurenţei a analizat aceste operaţiuni şi a constatat că nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa din România sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea acestora cu un mediu concurenţial normal.

Decizia vor fi publicată pe pagina web a autorităţii naţionale de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.

Sursa: agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata