Consiliul Naţional al Elevilor solicită publicarea procedurii de organizare şi a materiei aferente simulărilor naţionale

0 62

În premieră în educaţia din România, Consiliul Naţional al Elevilor solicită publicarea procedurii de organizare şi a materiei aferente simulărilor naţionale, din acest an.

La începutul lunii ianuarie a.c, reprezentanţii Consiliului Naţional al Elevilor au avut o întrevedere cu ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Printre propunerile înaintate în cadrul acestei întâlniri, s-a numărat şi organizarea simulărilor examenelor naţionale, pentru elevii claselor a VIII-a şi a XII-a. Această propunere a apărut ca urmare a faptului că elevii care vor susţine anul acesta examenele naţionale nu au avut ocazia să participe la o simulare de examen, având în vedere faptul că acestea nu au fost organizate anul trecut, din cauza contextului pandemic.

Ministerul Educaţiei a aprobat propunerea Consiliului Naţional al Elevilor, iar pe data de 16 februarie a fost publicat calendarul acestor simulări, însă atragem atenţia asupra faptului că, până la acest moment, nu au fost publicate procedurile de organizare a simulărilor şi programa aferentă acestora.

Din acest motiv, este necesară publicarea, în regim de urgenţă, a procedurii sanitare de organizare a simulărilor naţionale şi a programei pe care se va baza elaborarea subiectelor, până la data de 5 martie. Este imperios ca atât elevii, cât şi unităţile de învăţământ, să aibă timp să se pregătească pentru simulări, pentru  asigurarea unei perspective reală asupra nivelului la care se situează, la acest moment, elevii din clasele terminale ale ciclului gimnazial şi liceal.

„Salutăm decizia Ministerului Educaţiei de a organiza simulările naţionale, în contextul în care elevii care vor susţine examenele naţionale anul acesta nu au mai avut niciodată oportunitatea de a susţine o astfel de pre-examinare. Mai mult decât orice, elevii care vor susţine aceste simulări au nevoie de predictibilitate. Din acest motiv, solicităm publicarea de urgenţă a conţinuturilor ce vor fi evaluate în cadrul acestor simulări şi a procedurilor de organizare a acestora!”, a declarat Rareş Voicu, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata