Pentru emiterea facturilor, consultanţii Colliers testează primul robot software inteligent ce va eficientiza activitatea

135

În prezent,  primul robot software din real estate, bazat pe inteligenţă artificială şi tehnologii UiPath, va intra în teste pentru automatizarea serviciilor de Property Management, a anunţat compania de consultanţă imobiliară Colliers, într-un comunicat transmis vineri AGERPRES.

Astfel, „Colliers inovează domeniul consultanţei imobiliare şi mizează pe tehnologii avansate de inteligenţă artificială şi machine learning pentru digitalizarea şi eficientizarea operaţiunilor. Compania testează primul robot software inteligent dedicat industriei imobiliare din România, dezvoltat pe baza tehnologiei Robotic Process Automation (RPA) de la UiPath, lider global în automatizare şi robotizare software. Astfel, Colliers urmăreşte să elimine activităţi repetitive din activitatea diviziei de Property Management, sprijinind echipa să se concentreze pe activităţi mai relevante şi să dezvolte noi abilităţi pentru servicii cu mai multă valoare pentru clienţi”, se arată în comunicat.

Din punctul de vedere al companiei, robotul software inteligent va digitaliza şi eficientiza activitatea de emitere a facturilor pentru proprietăţile administrate de Colliers, iar obiectivul este ca minimum 70% dintre facturile de servicii şi chirii să fie eliberate în următoarele şase luni.

„Cu ajutorul tehnologiei, Colliers se va asigura că facturile sunt corecte şi trimise la timp, eliminând astfel o mare parte din activităţile repetitive şi riscul de eroare. Noua soluţie bazată pe inteligenţă artificială şi tehnologie RPA de la UiPath face parte din strategia Colliers de a avea cel mai eficient şi inovator departament de Property Management din piaţa de consultanţă imobiliară din România. Divizia de Property Management a Colliers gestionează un portofoliu total de peste jumătate de milion de metri pătraţi de spaţii de birouri şi industriale în Capitală şi în ţară, la 10 ani de la înfiinţare. În tot acest timp, echipa a oferit servicii de consultanţă pentru administrarea proprietăţii pentru încă 700.000 de metri pătraţi”, menţionează consultanţii în imobiliare.

În contextul activităţilor actuale, dintre cei peste jumătate de milion de metri pătraţi de spaţii de birouri şi industriale pe care divizia de Property Management a Colliers îi gestionează în prezent, 345.000 de metri pătraţi sunt în Bucureşti, iar alţi 187.000 de metri pătraţi în ţară. De asemenea, din portofoliul total administrat în prezent, 390.000 de metri pătraţi închiriabili sunt în proiecte de birouri, în timp ce 140.000 de metri pătraţi în proiecte industriale.

Aşadar, Colliers este unul dintre liderii globali în servicii de consultanţă imobiliară şi de management al investiţiilor, cu operaţiuni în 67 de ţări şi peste 15.000 de specialişti.

Concret, compania înregistrează venituri anuale de 3 miliarde de dolari (3,3 miliarde de dolari inclusiv afiliaţii) şi are active gestionate de 40 miliarde de dolari.

Sursa: agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata