Consulul Germaniei, despre Summitul de la Sibiu: Va statua semnale importante de solidaritate

0 105

Consulul Republicii Federale Germania, Hans E. Tischler, consideră că Summitul din 9 mai de la Sibiu este foarte important, pentru că acest "eveniment va statua semnale foarte importante de solidaritate".

"E foarte important că Summitul va avea loc aici, la Sibiu. Evenimentul va statua semnale foarte importante de solidaritate, va schiţa viziuni noi pentru viitor, care implică un angajament important din partea tuturor celor implicaţi la întâlnire", a declarat consulul Hans E. Tischler, joi, într-o întâlnire cu presa.

Întrebat dacă Sibiul a fost ales ca loc al desfăşurării Summitului Uniunii Europene şi pentru că preşedintele Klaus Iohannis este sibian şi fost primar al oraşului, consulul Germaniei a răspuns că "este sigur că domnul Iohannis va fi o gazdă foarte bună şi încă o dată foarte important că evenimentul are loc într-un oraş ca Sibiul, cu o foarte mare tradiţie, în care mereu au trăit laolaltă diferite popoare, diferite naţiuni în pace şi este un context foarte bun pentru schimburi de păreri şi opinii importante."

Consulul Germaniei a evidenţiat că Sibiul este un exemplu de oraş românesc, în care de secole nu există conflicte interetnice.

"Transilvania este rezultat al bunei convieţuiri peste secole a diferitelor grupuri etnice. Aici s-a desfăşurat atâta timp, cu succes, un bun comerţ, au avut loc schimburi de experienţă, la diferite nivele. Sibiul este deci un bun exemplu din multe puncte de vedere, ca oraş. La Summit este ocazia de a strânge la un loc şi a favoriza un schimb de experienţă şi de păreri, aşa cum o facem şi noi, de exemplu, acum. România nu este doar Bucureşti şi are şi oraşe atât de frumoase ca Sibiul şi de aceea este cu siguranţă un loc foarte bun pentru desfăşurarea acestui important eveniment", a explicat consulul Hans E. Tischler.

În 9 mai, Sibiul va fi, pentru o zi, capitala politică a Uniunii Europene, aici urmând să se reunească şefii de stat…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x