Contribuția Chinei la progresele omenirii

0 97

China dorește să lanseze în spațiu până în 2020 o ”Lună artificială” care să reflecte lumina solară spre pământ în timpul nopții, în scopul realizării unei economii a consumului de energie electrică pentru iluminatul din orașul Chengdu.
Se preconizează o economie de 150 milioane de euro anual la bugetul statului, iar satelitul echipat cu o peliculă reflectorizantă, va asigura de opt ori mai multă lumină decât Luna.

Wu Chunfeng, director Tian Fu New Area Socience Siciety, a spus că primul satelit de acest fel este un prototip care urmează să fie trimis în spațiu, iar în caz de succes va fi urmat de alți trei sateliți similari la orizontul anului 2022.
În domeniul armamentului supersofisticat, bazat pe tehnologia inteligenței artificiale, China marchează puncte importante în competiția cu SUA.
Pentagonul are deja un program de lucru pentru aplicarea inteligenței artificiale în armată, dar cercetătorii chinezi se impun tot mai mult în acest nou domeniu tehnologic. O demonstrează progresele surprinzătoare înregistrate de companiile chineze pe segmentul inteligenței artificiale.

Microsoft, de exemplu, s-a lăudat că a creat un soft capabil să substituie abilitățile umane de înțelegere a conversațiilor. La scurt timp , compania chineză de servicii web Baidu a anunțat politicos că firma obținuse cu doi ani înainte o acuratețe similară cu un soft de înțelegere a limbii chineze.

SUA se întreba dacă Beijingul doar imită tehnologiile americane ,ori sunt implicați în activități independente de inovare care i-ar putea face să depăsască Washingtonul în viitor, datorită progreselor rapide înregistrate de china.

Publicația China Daily a relatat despre un plan de fabricare a unui sistem de ghidare a rachetelor de croazieră cu un ”nivel ridicat” de inteligență artificială.
Această competiție la nivel IT-ului și a inteligenței artificiale între aceste mari puteri mondiale și pe mai multe domenii, grăbește alarmant progresul. Este încă neclar dacă trebuie să ne bucurăm cu adevărat sau nu de acest progres

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x