Copiii răsfățați de către părinți riscă probleme serioase. Ce spun specialiștii

0

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a vorbit pe larg, în cadrul unui interviu acordat lui Marius Tucă, despre relația pe care cei mai mulți părinți o au cu copiii lor în acest moment. A discutat de asemenea și despre reguli, despre libertate dar și despre nevoia neînțeleasă a părinților de răsfăța prea mult copiii, de cele mai multe ori prin alimente nesănătoase.

Ei bine, este tragic însă este adevărat faptul că, răsfățul din copilărie poate duce foarte ușor la dezechilibre emoționale în adolescență.

Acest comportament li se datorează părinților care în primul rând nu au suficient timp la dispoziție pentru a sta cu cei mici, iar atunci când au vor să se revanșeze și astfel, le fac toate poftele. În al doilea rând, existp părinți care se simt responsbili să își răsfețe copiii exagerat de mult deoarece aceștia în copilăria lor nu au avut parte de anumite lucruri. De aceea, Mihaela Bilic a ținut să îi avertizeze pe părinții care le oferă celor mici alimente dar și alte lucruri nesănătoase.

Sunt copii cărora li se fac toate poftele, cu condiția ca prin asta să-ți plătești (n.r. ca părinte) lipsa de atenție și de timp petrecut cu copilul tău. Sunt copii care nu acceptă reguli… Și la capitolul acesta vreau să spun ceva ce mi s-a părut fabulous, am aflat asta de la cursul meu de nutriție din Franța. Atunci ni s-a spus clar – O mamă bună este o mamă de nota 5.

Citeste continuarea pe Glow Magazin

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata