Corina Crețu candidează la alegerile europarlamentare. De la ce partid a primit ofertă


Comisarul european Corina Creţu a confirmat vineri că va candida la alegerile europarlamentare din 2019. În prezent membră PSD, Crețu a spus că, deocamdată, a primit ofertă de la partidul lui Victor Ponta de a candida pe listele Pro România.

„Da (voi candida – n.r.). (…) De 12 ani sunt la Bruxelles, am început ca observator, după aceea două mandate de parlamentar european, vicepreşedinte al Parlamentului European, de aproape cinci ani comisar european, cred că este firesc să îmi folosesc această experienţă acumulată la nivel european pe care cred că o pot folosi ajutând România mult mai mult de la Bruxelles, din calitate de parlamentar european. Nu am luat o decizie (cu privire la partidul pe lista căruia va candida – n.r.) pentru că am o singură ofertă publică la ora actuală, de la domnul Ponta, de la Pro România, o analizez, e un om cu care am colaborat foarte mult, care m-a propus pentru comisar european. PSD nu mi-a propus deocamdată nimic, au spus că nu au discutat până acum”, a spus Creţu la România Tv , potrivit Agerpres.

În 2004, Corina Crețu a candidat pe listele PSD. În prezent, ea este comisar pentru Politica Regională al Comisiei Europene.

În ultima perioadă, Corina Crețu s-a remarcat prin mai multe declarații critice la adresa PSD. Recent, ea a criticat-o pe Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, după conferința de presă în care s-au prezentat datele privind rata absorbţiei fondurilor europene.

 

Post-ul Corina Crețu candidează la alegerile europarlamentare. De la ce partid a primit ofertă apare prima dată în Libertatea.ro.

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata