Coronavirus: Vladimir Putin afirmă că încă nu s-a vaccinat, dar o va face când va fi posibil pentru categoria sa de vârstă

111

Preşedintele rus Vladimir Putin a afirmat joi, în cadrul conferinţei sale de presă anuale că încă nu s-a vaccinat cu vaccinul rus împotriva COVID-19, dar a asigurat că va face acest lucru atunci când va fi posibil pentru categoria sa de vârstă, relatează Reuters şi AFP.

„Sunt un om care respectă corect legea”, a spus Putin, întrebat dacă a fost vaccinat împotriva COVID-19. „Ascult recomandările specialiştilor. Aşa încât încă nu m-am vaccinat, dar voi face cu siguranţă acest lucru imediat ce va deveni posibil”, a insistat el.

În prezent, liderul de la Kremlin, care are 68 de ani, a insistat, totodată, că vaccinul rus este sigur şi eficace.

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, a declarat în iunie că Vladimir Putin este protejat de noul coronavirus prin intermediul unor tuneluri speciale de dezinfectare prin care trebuie să treacă cei pe care îl întâlneşte la Kremlin sau la reşedinţa sa. În plus, el este testat în mod regulat, a menţionat purtătorul de cuvânt.

În contextul pandemic şi conform unor date publicate săptămâna aceasta, vaccinul rusesc Sputnik V, aprobat în august de autorităţile ruse, după mai puţin de două luni de teste clinice, are o eficienţă de 91,4%.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata