Crin Antonescu ar putea rata un loc pe lista PNL pentru europarlamentare. Ce îi reproşează liberalii şi ce le răspunde acesta

0


Crin Antonescu ar putea rata participarea la alegerile europarlamentare, pe lista PNL. Liderii liberalilor îi reproşează că nu stă bine în sondaje dar şi că nu este destul de critic la adresa Puterii. Antonescu le dă replica: “Eu sunt cât se poate de anti-pesedist. Nu sunt idiot. Asta e altceva”.

Scandal în PNL, în pregătirea alegerilor europarlamentare din luna mai. Cu lista încă nefinalizată, liberalii se ceartă pe locurile eligibile. Ar dori să câştige 10 locuri de europarlamentar, însă calculele arată că ar putea avea maximum 7 locuri în Parlamentul European.

Prezenţa lui Crin Antonescu pe lista PNL a provocat discuţii în interiorul partidului. Unii liberali i-au reptoşat inactivitatea politică, fostul lider PNl retrăgându-se din prim planul politicii, în ultimii ani, dar şi faptul că nu critică Puterea, şi în special PSD-ul.

Semnalul a fost dat şi de liderul PNL Ludovic Orban.

“Crin Antonescu este printre candidaţi. Lista nu o fac eu, lista este supusă dezbaterii şi votului membrilor Biroului Politic Naţional. Aşa a fost Crin întotdeauna, a generat întotdeauna pasiuni atât dintr-o parte, cât şi din cealaltă”, a comentat recent Orban, întrebat dacă Antonescu se va afla pe lista PNL la europarlamentare.

“Eu nu pot să comentez o informație pe surse. Mă refer la sondaj. În ce privește criteriile din potretul-robot pe care l-a făcut domnul Orban unui bun candidat la europarlamentare, cred că e un portret corect și eu cred că mă încadrez. Cu valorile dreptei liberale am ostenit și eu aproape 30 de ani, încercând chiar să le definesc mai clar. În ceea ce privește anti-PSD-ismul, nu vreau să par lipsit de modestie, dar sincer cred că nu am de luat lecții. Puțini oameni din țara asta în…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata