„Criptomoneda” pregatita de Facebook

0 125

Planurile Facebook de a-si lansa propria moneda digitala sunt aproape de a se concretiza, conform ultimelor informatii aparute in spatiul public. Astfel, gigantul de tehnologie isi propune sa testeze pana la finalul anului propriul sistem de plati, ca pana la finalul primului trimestru din 2020 sa fie functional deja in mai multe tari.
GlobalCoin s-ar numi moneda digitala pe care Facebook isi propune sa o lanseze in teste pana la finalul acestui an, inainte de a incepe sa opereze oficial tranzactii pe mai multe piete de pe glob. Presa internationala a scris ca Mark Zuckerberg s-a intalnit deja cu nume importante din zona financiara la nivel global, precum Mark Carney, guvernator al Bancii Angliei, sau cu reprezentanti ai trezoreriei din Statele Unite ale Americii.

Reprezentantii Facebook s-ar afla in discutii si cu companii de transfer de bani, una dintre ele fiind Western Union, care este in cautarea unor modalitati mai rapide si mai ieftine pentru realizarea operatiunilor, dar si cu magazine online carora le-ar fi propus sa integreze posibilitatea de a accepta plati prin intermediul criptomonedei lor.

Compania isi propune sa ajunga prin intermediul acestui sistem de plati, ce are in spate tehnologia blockchain, la utilizatori indiferent daca acestia au conturi bancare sau nu, oferindu-le o experienta sigura si placuta. Insa, tinand cont de problemele pe care compania le-a avut de-a lungul timpului in ceea ce priveste administrarea datelor personale, mai multe autoritati de reglementare au trimis deja o scrisoare deschisa catre Mark Zuckerberg prin care cer mai multe clarificari privind aceasta criptomoneda.

Si pentru a evita volatilitatea ridicata de care au parte majoritatea criptomonedelor, precum bitcoin sau ethereum, valoarea GlobalCoin va fi legata de valoarea unor valute traditionale precum dolarul.
Si avea, la finalul primului trimestru din 2019, 2,39 miliarde de utilizatori activi lunar. In aceasta vara se preconizeaza ca oficialii companiei vor oferi publicitatii mai multe detalii legate de planurile lor privind lansarea criptomonedei.

sursa wall-street.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x