Criza laptelui praf

Compania elvețiană Nestle a hotărât să transporte lapte praf pentru bebeluși cu avionul din Europa către Statele Unite pentru a combate criza legată de acest produs din supermarketurile americane.

Astfel, grupul elveţian Nestle SA a transmis marţi că a început să transporte, cu avionul, lapte praf pentru bebeluşi din Ţările de Jos şi Elveţia în SUA, ca răspuns la criza de lapte praf din supermarketurile din SUA, notează Reuters.

Prioritate pentru transportul acestor produse

Într-un comunicat de presă, Nestle a afirmat că a început să aducă lapte praf marca Gerber din Ţările de Jos precum şi lapte praf marca Alfamino din Elveţia în SUA.

“Am decis să dăm prioritate acestor produse pentru că ele răspund unui scop medical vital deoarece sunt destinate bebeluşilor cu alergie la proteine din laptele de vacă. Ambele produse sunt deja importate dar am decis să urgentăm livrările pe calea aerului pentru a răspunde la nevoile urgente”, a menţionat Nestle.

De asemenea, o serie de retaileri americani, inclusiv Target Corp, CVS Health Corp şi Walgreens Boots Alliance, au anunţat de curând că au limitat achiziţiile de lapte praf pentru bebeluşi din cauza problemelor de aprovizionarea.

Aceste limitări vin după ce principalul furnizor din SUA, firma Abbott Laboratories, a hotărât în luna februarie să retragă de pe piaţă o serie de produse de lapte praf, inclusiv Similac, produse la fabrica sa din Michigan, după apariţia unor reclamaţii cu privire la infecţii bacteriene la bebeluşii care au consumat produsele.

Alți producători au decis majorarea producției de lapte praf

Separat, producătorul britanic de bunuri de larg consum Reckitt Benckiser a informat şi el că a decis să majoreze producţia de lapte praf cu circa30% şi în plus să facă livrări mai frecvente către magazine pentru a contracara criza din supermarketurile din SUA.

Nestle cea mai mare companie de produse alimentare şi băuturi din lume, este prezentă în 189 de ţări din întreaga lume. Nestle oferă un portofoliu larg de produse şi servicii pentru oameni şi animale de companie, pentru tot parcursul vieţii. Cele peste 2000 de branduri ale Nestle includ nume emblematice cum ar fi Nescafe, Nespresso, Maggi şi Nido.

Sursa: capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata