Cruce Roșie mâine în Calendarul Ortodox. Ce mare sărbătoare avem marți, 6 august

Mare sărbătoare marți, 6 august, la creștini ortodocși! Este prăznuită Schimbarea la față a Domnului, una din cele mai importante sărbători de peste an. Aceasta are loc în Postul Adormirii Maicii Domnului. Se dă dezlegare la pește și se organizează slujbe speciale în toată țara, conform orânduielilor bisericești.

Schimbarea la Față a Domnului, sărbătoare importantă pe 6 august

În denumirea populară, sărbătoarea de pe 6 august 2019 este cunoscută sub numele de Probojenie. Din Sfânta Scriptură știm că Mântuitorul s-a schimbat la față, căpătând chip strălucitor, pe Muntele Taborului, în fața apostolilor Petru, Iacob și Ioan. Această minune la care au asistat apostolii a avut loc cu câteva zile înainte ca Iisus Hristos să pătimească, la vârsta de 33 de ani.

Sărbătoarea ne reamintește faptul că Iisus a fost cu adevărat Fiul lui Dumnezeu, înainte ca acesta să fie schingiuit pe cruce și să învie. Iisus, prin asumarea firii omenești, ne-a descoperi dumnezeirea Sa. Conform Sfinților Părinți, Mântuitorul nu s-a preschimbat la propriu la față, arătând ce nu era, ci ceea ce era, esența sa dumnezeiască și rolul pe care acesta îl are și azi pentru creștini, acela de a-i aduce pe calea cea dreaptă.

sarbatoare 6 august Schimbarea la față a Domnului, zi în care se dă dezlegare la pește. Sursa foto: doxologia.ro

Rugăciunea care se spune în această zi, când se dă dezlegare la pește

Majoritatea preoților vremii, evangheliștilor și teologilor creștini susțin că schimbarea la față a Mântuitorului a fost primul mare eveniment religios care a anunțat Învierea Sa. Conform tradiției, în această zi, agricultorii duc la Biserică recoltele lor bogate pentru a fi sfințite și binecuvântate de fețele bisericești, cu agheasmă și tămâie.

La începuturi, această sărbătoare a fost a bisericilor zidite și sfințite. Praznicul e menționat atât în secolul al VI-lea cât și în secolul VII. În secolul…

Citeste continuarea pe StiriMondene.Fanatik.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata