CSAT se reuneşte miercuri, pentru o nouă discuţie pe buget. Iohannis discută cu Dăncilă despre participarea la şedinţele Guvernului

0 99

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării se reuneşte, miercuri, pentru a doua oară, după ce săptămîna trecută şedinţa a fost suspendată, la solicitarea membrilor Consiliului. O discuţie urmează să aibă loc pe bugetele instituţiilor din sistemul de apărare şi securitate, în contextul finalizării proiectului bugetului de stat pe 2019.

CSAT este aşteptat să dea un aviz pe acest proiect, însă există divergenţe între preşedinte şi membrii Guvernului.

Este aşteptată şi o discuţie a preşedintelui cu premierul Viorica Dăncilă, după ce şeful statului a anunţat, în premieră în România, că va merge la toate şedinţele de Guvern, după anunţul liderilor PSD că doresc ca Guvernul să dea o Ordonanţă de amnistie şi graţiere.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, marţi seară, că nu crede că premierul Viorica Dăncilă îi va refuza prezenţa la şedinţele Executivului, dacă merge să discute „chestiuni care ţin de România, care ţin de Guvern”.

Premierul îi trimisese şefului statului o scrisoare, în care preciza că acesta poate participa doar în anumite condiţii la şedinţele de Guvern, sau dacă îl invită personal.

„Este o problemă care nu a fost bine înţeleasă de persoanele care au ajutat-o pe doamna priministru să îmi scrie un răspuns. S-au cam grăbit. Sunt mai multe acte normative care statuează clar că este nevoie de transparență în actul decizional. Lucrurile trebuie publicate, nu cu 24 de ore înainte, ci cu mult înainte, pentru a fi luat act de ele. Există o agendă ocultă a Guvernului, ei spun ordinea de zi suplimentară, care este foarte discutabilă, nu respectă rigorile legii. E o procedură total netransparentă,” a declarat președintele.

Post-ul CSAT se reuneşte miercuri, pentru o…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x