Cseke Attila, despre legalizarea canabisului: Nu înţeleg care este atribuţia Ministerului de Finanţe în acest domeniu

0 108

Senatorul UDMR Cseke Attila a declarat joi la RFI că subiectul legalizării canabisului în scop medical trebuie lăsat la latitudinea şi la pregătirea profesională a specialiştilor, adăugând că nu înţelege de ce anunţul cu privire la această măsură care se discută şi în ţara noastră a venit de la ministrul de Finanţe.

"Eu n-am înţeles de ce această afirmaţie, această măsură care se discută, a venit de la Ministerul de Finanţe şi de la ministrul de Finanţe. Nu înţeleg care este atribuţia Ministerului de Finanţe în acest domeniu. Cred că dacă există o comisie de specialişti care analizează oportunitatea legalizării canabisului în scopuri medicale, orice fel de comentariu, orice fel de punct de vedere, o eventuală decizie în sensul legalizării sau nu va trebui şi trebuie făcută de Ministerul Sănătăţii şi de ministrul Sănătăţii", a spus Cseke Attila, fost ministru al Sănătăţii.

El a adăugat că cei care trebuie să decidă pe subiectul legalizării canabisului în scop medical în România trebuie să fie experţii.

"Este o chestiune care trebuie lăsată la latitudinea şi la pregătirea profesională a specialiştilor. Evident că aici sunt deja câteva ţări, nu puţine şi în UE şi în spaţiul european, ultima ţară dacă nu mă înşel a fost Marea Britanie, care au legalizat deja acest lucru. Deci, probabil că din punct de vedere profesional, al specialiştilor, există o susţinere şi o explicaţie pentru legalizare. Există o recomandare a Parlamentului European, adoptată în februarie anul acesta, prin care recomandă statelor membre să facă acest pas. Deci, pasul, dacă va trebui făcut, va trebui făcut numai şi numai la propunerea şi după analiza specialiştilor şi ei trebuie să decidă dacă România va face acest pas", a mai afirmat Cseke Attila.

Legalizarea canabisului în scopuri medicale este o practică utilizată în multe ţări europene, în special pentru…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x