Cuc: Licitaţia pentru loturile 3 şi 4 ale drumului expres Piteşti-Craiova – până la sfârşitul lunii aprilie

0 96

Licitaţia pentru loturile 3 şi 4 ale drumului expres Piteşti-Craiova va avea loc până la sfârşitul lunii aprilie, a anunţat, luni, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

Aflat într-o vizită la uzina Ford împreună cu prim-ministrul Viorica Dăncilă şi alţi demnitari, Cuc a spus că în mandatul său precedent, din 2017, a găsit Ministerul Transporturilor, cel puţin pe partea de infrastructură rutieră şi feroviară, "complet blocat – zero proiecte avansate, zero absorbţie".

"Era nevoie de o strategie şi de o abordare mult mai activă. (…) Unul dintre proiectele lansate în 2017 a fost drumul expres Piteşti – Craiova. (…) Problema vizavi de contestarea unei firme care nu participă la licitaţie – mâine (n.r. – marţi), la ora 11,00 va avea loc Comisia de industrii şi juridică şi voi merge cu nişte modificări pe pachetul de legislaţie pe parte de achiziţii. S-au semnat contractele pentru secţiunea 1 şi 2 din lotul 1 şi 2 din Piteşti – Craiova. Din nou, am observat că se poate, pentru că pe lotul 2 avem un constructor român care a devansat termenul de elaborare a proiectului tehnic – vorbim de câştigătorul lotului 2. Aşteptăm să vedem aceeaşi mobilizare şi la lotul 1. (…) Loturile 3 şi 4, doamna prim-ministru, o să le lansăm până la sfârşitul lunii aprilie. Vor fi lansate pe SICAP. Sper să nu mai avem probleme, mai ales după ce vom face aceste modificări la legislaţia pe achiziţii. Vă asigur că am înţeles foarte bine mesajul românilor şi nerăbdarea românilor. (…) Să nu mai avem tipi morţi", a explicat Răzvan Cuc.

Referindu-se la autostrada Piteşti – Sibiu, Cuc a amintit că în iulie 2017 au fost lansate secţiunile 1 şi 5.

"Am decis în acel moment să abordăm o strategie mai curajoasă, în sensul că s-a dat drumul la aceste proiecte cu o clauză suspensivă până la obţinerea acordului de mediu. Şi iată că l-am obţinut în 2018. (…) Suntem în situaţia în care,…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata