Cum arată prognoza meteo pentru luna decembrie 2023?

De Jurnalul Național Actuale Meteo 131 citiri
5 min citire
Suntem la mai puțin de o lună de luna cadurilor, iar ANM ne-a făcut unul deja, și anume prognoza meteo pentru decembrie 2023. ANM a făcut anunţul cu privire la cum va fi vremea în luna cadourilor, așa că,  află cum va trebui să te îmbraci, precum și prognoza meteo pentru Europa, din care aflăm când va ninge.

La mai puțin de o lună de luna cadurilor, vine iarna în Europa

Dacă ai planuri pentur luna decembrie de a pleca undeva, prognozele recente indică când va veni iarna, în deosebi ninsorile în Europa.

 

În contextul meteorologilor europeni, prognoza spune că șansele favorizează temperaturi peste medii, ”fără un semnal clar pentru precipitații peste sau sub normal.” În același timp, și nu este prima dată când este adus în discuție, fenomenul El Nino ar putea aduce o iarnă albă în mai toată Europa Occidentală.

astfel, ”O întărire a fenomenului El Nino va face ca iarna aceasta să fie diferită de cea de anul trecut. Va fi mai rece și cu mult mai multă zăpadă pentru milioane de oameni care locuiesc în marile orașe, dar nu va fi cazul peste tot.”au declarat meteorologii de la AccuWeather într-un comunicat de presă.

În prognoza de iarnă extinsă a AccuWeather, meteorologii îi sfătuiesc pe locuitorii din nord-estul continentului să pregătească lopețile de zăpadă.

Dar activitatea mai intensă de zăpadă din timpul iernii ar putea veni în valuri, începând cu un lot în noiembrie, urmat de o lună decembrie liniștită, apoi de o perioadă activă după ce se apropie noul an.

Prognoza AccuWeather pentru România contestată de ANM

Directorul ANM intervenea recent spunând că ceeea ce AccuWeather prognoza pentru România, și în special pentru București, este departe de adevăr, iar datele furnizate de publicație erau eronate, sau cel puțin nu atât de reale pe cât par.

Astfel, ”Știm că sunt oameni care ar dori să afle așa ceva, dar nu ar fi profesionist din partea noastră să vă spunem că e posibil așa ceva. Și nimeni nu ar trebui să vă spună așa ceva.”, a spus Florinela Georgescu.

 

ANM are prognoza meteo pentru decembrie 2023

În cursul acestei dimineți, ANM a publicat prognoza meteo pentru decembrie 2023, pentru perioada 13 noiembrie – 11 decembrie 2023, din care aflăm cum va fi vremea în luna cadourilor.

Pentru început, în ultima săptămână a acestei luni, ANM precizează că vor fi valori termice medii, dar ceva mai ridicate pentru perioada în care ne aflăm în aproape toată țara, iar din punctul de vedere al precipitațiilor, meteorologii români spun că ”Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă la nivelul întregii țări.

Din acest moment vorbim mai departe despre luna decembrie, lună în care ar trebui, în mod normal, să avem parte de zăpadă și valori termice scăzute. Dar, în prognoza meteo pentru decembrie 2023, pentru intervalul 4-11 decembrie 2023, ANM precizează că valorile termice vor avea tot o medie de ușoară creștere în toată România, iar precipitațiile ”vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.”

Așadar, la început de lună a cadourilor, conform ANM, s-ar putea să nu avem parte de ninsori și de temperaturi ceva mai ridicate pentru perioada în care ne vom afla. Dar, asa nu înseamnă că până la finalul anului nu vor exista precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, iar ANM este ceva mai rezervat, directorul instituției precizând că ”Din capul locului trebuie menționat că nimeni din lumea asta nu vă poate oferi o prognoză pentru durata Crăciunului.”

Pe 10 noiembrie, Cod Galben de intensificări ale vântului

Pentru astăzi, ANM a emis deja o avertizare de Cod Galben, care anunță ”intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 55…65 km/h”pe întreg teritoriul județului Sibiu, dar în special în zona localităților Avrig, Tălmaciu, Șelimbăr, și Boița, având valabilitate până în jurul orei 12:00.

Sursa – playtech.ro

TAGGED: ,