Cum influenteaza inteligenta emotionala relatiile profesionale

Inteligenta emotionala reprezinta modalitatea prin care o persoana poate destinge binele de rau si se poate integra cu usurinta in diferite situatii astfel incat viata sa sa ramana in permanenta in echilibru. Aceasta inteligenta emotionala este strans legata de nevoile omului, dupa cum prevede si mediul stiintific in piramida nevoilor.

Observam astfel ca omul nu simte nevoia de hrana, de dezvoltare, ci si de intelegere, de apartenenta la grup, de implinire sentimentala si financiara. Iar angajatorii responsabili trebuie sa aiba in vedere toate aceste aspecte daca vor sa creeze si sa-si pastreze angajatii in firma cat mai mult timp.

De ce este important sa tinem cont de nevoile piramidale

Oferind angajatilor dreptul la siguranta si indeplinindu-le toate nevoile necesare acestora, unele generale, altele particulare, putem obtine din partea lor mai multa productivitate. Astfel, dupa cum prevede si acest material https://www.officedirect.ro/blog/cariera/inteligenta-emotionala-ce-este-si-cum-influenteaza-relatiile-profesionale, cunoscand si indeplinind nevoile acestora, ne ajutam pe noi insine. Angajatii vor fi mai atrasi de meseriile lor si isi vor mentine dorinta de a fi parte din echipa lor cat mai mult timp cu putinta. Iar asta te poate ajuta sa-ti pastrezi un angajat extrem de valoros, chiar daca multi dintre tinerii si adultii din preznt afirma ca ar pleca in strainatate daca li s-ar oferi un loc de munca mai bine platit. Nu toti sunt dispusi sa faca acest pas, mai ales daca au recunoastere din partea colegilor si a angajatilor.

Inteligenta emotionala poate influenta relatiile profesionale

Unii angajati sunt mai sensibili, altii primesc sarcini si termene limita cu mult peste puterile lor. Deseori si lipsa de materiale pentru a-si indeplini anumite sarcini poate fi o problema. Iar toate acestea duc la formarea unui mediu emotional negativ care favorizeaza aparitia stresului si, in concluzie, indepartarea acestuia sau scaderea productivitatii. Astfel, este de datoria angajatorilor cat si de colegi, sa construiasca o relatie bazata pe incredere si armonie.

Stimularea angajatilor prin indeplinirea nevoilor vaste te pot ajuta sa previi impactul negativ.

Astfel, dupa cum prevede acest material https://www.officedirect.ro/blog/leadership/cum-stimulezi-angajatii-sa-isi-iubeasca-locul-de-munca , nu-i niciodata prea tarziu sa-ti analizezi mai bine angajatii si sa afli ce le lipseste pentru a creste productivitatea acestora, cat si a intregii companii.

Cum sa-ti stimulezi angajatii

Cunoaste-i! Poarta discutii cu acestia si analizeaza-le profilul si nevoile personale. Ai grija ca acestia sa detina tot echipamentul necesar, de la cel de protectie acolo unde se impune, pana la materialele de birotica, electronicele si accesoriile aferente.

Ofera-i angajatului si sprijinul emotional de care are nevoie! In situatiile in care acesta este mult prea obosit ofera-i un concediu de relaxare sau o marire. Acest lucru il va ajuta sa-si rezolve problemele personale sau sa-si relaxeze psihicul.

Nu uita sa-ti evaluezi periodic angajatii si performantele lor si sa-i avansezi atunci cand acestia dovedesc ca sunt capabili de mai mult. Avansarea angajatilor in functii innalte este o nota de mandrie si de satisfactie, dar si o modalitate prin care angajatorii arata ca se implica si ca sunt atenti la evolutia angajatilor.

Totodata nu uita sa-i oferi angajatului un mediu cat mai placut, precum asigurarea meselor si a pauzelor la restaurante partenere.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata