Cum îți dai seama că ai contractat virusul SARS-CoV-2?

403

În prezent, oamenii de știință atrag atenția asupra faptului că infecția cu noul coronavirus poate fi identificată și prin alte simptome, pe lângă febră, tuse și pierdere a gustului și a mirosului, precizează oamenii de ştiinţă din Spania.

Mai exact, în urma unui studiu realizat pe 666 de pacienți, oamenii de știință au stabilit că 45,7% au prezentat modificări la nivelul gurii, mâinilor și picioarelor. Astfel, potrivit acestora, unul din patru pacienți au prezenta inflamație, umflături ori ulcere pe limbă.

În plus, aproape 40% dintre pacienți prezentau roșeață, arsură și urticarie pe palmele mâinilor și tălpile picioarelor.

Iar cea mai frecventă modificare a corpului a fost papilita linguală tranzitorie sau inflamația papilelor. Aceasta se prezintă ca niște umflături mici pe suprafața limbii.

Tocmai de aceea, experții de la Hospital Universitario La Paz din Madrid îndeamnă medicii și asistentele să examineze gura, mâinile și picioarele pacienților suspectați de Covid-19, întrucât ar putea ajuta la identificarea coronavirusului.

Totodată, același studiu a arătat că 6,9% dintre pacienți au raportat că au stomatită aftoasă, care apare atunci când se formează ulcere benigne și necontagioase în gură. În plus, 6,6% au raportat o inflamație a limbii, care determină umflarea și schimbarea culorii.

În ceea ce privește mâinile și picioarele, cea mai frecventă fecțiune a fost descuamarea pielii. De asemenea, aproximativ 15% dintre pacienți au prezentat, de asemenea, mâncărime și roșeață pe palmele mâinilor și pe tălpi.

sursa digi24

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata