Cum îți poți convinge copilul să aibă grijă de igiena orală

0 187

Așa cum bine știm, obiceiurile sănătoase se dobândesc încă din copilărie. Astfel vorbim despre alimentație, rutina de igienă corporală dar și despre grija pentru dantură.

Orice psiholog cu care vei discuta îți va afirma că temelia personalității unui copil se realizează până la vârsta de 7 ani. Discutăm despre bazele comportamentale pe care le vor păstra toată viața. Din acest motiv, formarea unor obiceiuri sănătoase încă din copilărie sunt foarte importante pentru dezvoltarea optimă a unui copil.

Uite câteva idei despre cum îi poți transforma igiena orală într-o activitate atractivă:

1. Fă mersul la stomatolog să devină o aventură distractivă

Cuvântul „doctor” sau  „medic” sperie suficient adulții încât să nu se ducă la control, la nevoie. De aceea, este normal ca și copiilor să le fie teamă să se ducă în cabinetul medicului de familie sau la dentist.

Un lucru bun este că România deja a început să abordeze trendurile internaționale. De aceea, există acum și la noi clinici cu personal medical specializat în stomatologia pentru copii, care se pricepe să interacționeze și să transforme controlul la denstist într-o activitate amuzantă, de povestit prietenilor de la grădiniță sau școală. Aici, copiii vor putea da peste pereți colorați, atmosferă încântătoare, jucării, cărți și reviste pentru desenat și multe alte activități în care își vor putea pune la bătaie creativitatea,…

Continuarea pe Glow.ro

Sursa: Perfect Makeup

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x