Cum ne putem învinge teama de avion, chiar înainte de concediul mult dorit

Vara a venit, ceea ce înseamnă că trebuie să ne pregătim temeinic pentru mult așteptata vacanță. Dacă pentru a ajunge la destinația de vis trebuie să mergeți cu avionul însă vă înspăimântă această idee, atunci acest articol este pentru voi. Înainte de începerea concediilor, foarte mulți români trec pe la cabinetul terapeuților pentru a-și trata fobiile de avion. Psihologii susțin că printre clienții lor se află chiar și piloți.

Pentru unul din patru români, zborul cu avionul reprezintă o experiență de coșmar. Frica de avion poate duce chiar și la atacuri de panică.

Pentru a se trata de această fobie, românii trebuie să experimenteze mai întâi această teamă într-un simulator virtual. Aici, sunt recreate toate situațiile peste care putem da în timpul zborului, de la tulburențe, la furtună.

„E o stare de nelinişte, neîncredere, nesiguranţă.  Aici simt cum începe sa îmi urce ceva din stomac”, a explicat o pacientă.

Este ca o lipsă totală de control. Nu poți controla situația, te afli în aer, nu vezi mai nimic, iar acest lucru te înspăimântă complet.

„Paradoxal şi piloţii vin la terapie pentru că de fapt frica de zbor are la bază frica de a nu fi în control, plus frica de moarte”, a declarat Nadia Gorduza, psihoterapeut.

Specialiștii ne spus că această frică nu va trece cu nici o pastilă, ci doar cu psihoterapie. Aceștia afirmă că aici este locul în care îți poți controla teama pe termen îndelungat.

O astfel de ședință costă 400 de lei, însă pentru a trece cu bine peste frica de avion va fi nevoie de opt ședințe.

„Îi învăţ cum să stopeze acele gânduri negative, cum ar fi nu mă urc în avion că sigur se va prăbuşi, că eu mor, toate aceste gânduri generază foarte multe scenarii şi atunci omul nu mai poate controla”, a afirmat Nadia Gorduza, psihoterapeut.

Și alte fobii se tratează prin intermediul tehnologiei. Răul de mare sau cel de mașină de…

Citeste continuarea Aici

Loading...
Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata