Cum pornesti o conversatie

138

E usor sa participi la o conversatie, dar sa pornesti una poate fi mai dificil. Daca stam sa analizam un pic, pana la urma orice inceput poate fi usor anevoios; dar nimic nu este imposibil!

Tot ce iti trebuie pentru a începe o conversatie buna (sau nu chiar) este incredere, putina pregatire  si curajul de a-ti asuma un risc fara sa-ti faci griji ca s-ar putea sa te faci de ras. Iata cateva moduri sigure de a începe o conversatie care pot functiona indiferent de situatia sociala:

Cunoaste-ti partenerul de discutie

Daca stii dinainte cu cine urmeaza sa stai de vorba, poti sa te gandesti despre ce ar putea fi interesata persoana respectiva sa discute si sa-ti imaginezi cum va decurge conversatia voastra.
Daca insa nu cunosti cine va fi partenerul tau de conversatie, daca este cineva pe care tocmai l-ai intalnit, ai nevoie sa inveti cum sa citesti, cum sa ghicesti interesele lui si sa cauti indicii in stilul lui si modul in care se manifesta pentru a gasi subiecte de conversatie.

Citeste ziarele, uita-te la tv – fii la curent cu stirile

Incearca sa te mentii informat, sa fii mereu la curent cu privire la evenimentele actuale pentru ca sunt subiecte grozave cu care sa pornesti o conversatie. Chiar daca se intampla ca cealalta persoana sa nu fie la zi cu noutatile, aceasta situate poate fi in avantajul tau, caci iti va oferi suficiente subiecte de discutie.

Integreaza-te in mediu

Observa cat mai multe detalii din mediul in care ai conversatia. In cazul in care nu mai…

Continuarea pe Glow.ro

Sursa: Perfect Makeup

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata