Cum poți deveni un șofer mai bun în cinci pași simpli

0 72

Niciunul dintre noi nu s-a urcat la volan gata învățat, motiv pentru care nu trebuie să îți faci griji dacă ai mai făcut mici greșeli în timpul șofatului. Dacă totuși îți dorești să devii mai bun în a-ți conduce mașina, trebuie să ții cont de aceste sfaturi care, cu siguranță îți vor fi de folos:

1. Cunoașterea teoriei

Niciun șofer bun nu ar fi avut acest titlu dacă ar fi sărit peste partea de învățare a teoriei. Pregătirea individuală intensă este la fel de importantă precum partea practică. Parcurgerea noțiunilor din manualele de specialitate și completarea chestionarelor auto sunt activități de bază, care te vor ajuta atât să promovezi examenul auto dar și să ajungi un șofer bun.

2. Practica la volan

Din clipa în care ai dobândit cunoștințele teoretice de care aveai nevoie, trecem la următoarea etapă care te va ajuta să devii mai bun în ceea ce faci: practica în trafic. Instructorul auto este în general prima persoană care te va ajuta și te va sfătui pe durata orelor practice, iar ceea ce trebuie tu să faci este să asculți de sfaturile lui și să te focusezi pentru a efectua cât mai bine manevrele.

3. Învață să parchezi mai bine

Un șofer bun include pe lângă șofatul în sine și aspectele ce implică modul în care acesta parchează. Cu toate acestea, parcarea este una dintre manevrele care de multe ori induc în eroare șoferii, chiar și după mai multă vreme după ce au obținut permisul de conducere. Aceste manevre au nevoie de precizie și concentrare, pentru a evita accidentele. Din fericire, se pot exersa fără probleme.

4. Șofatul preventiv

În trafic nu răspunzi doar pentru propria ta viață, ci și pentru cei din jur, pietoni sau alți participanți la trafic. Din acest motiv, trebuie să știi foarte bine care sunt tehnicile de conducere preventivă, tehnici ce te vor putea feri de incidente neplăcute. Îți poți perfecționa aceste abilități urmând și câteva cursuri de conducere defensivă, care te vor ajuta să conștientizezi și să înțelegi mai bine cum se comportă mașina în anumite situații din trafic și cum ar trebui să acționezi tu, pentru a evita sau minimiza pericolul.

5. Respectarea limitelor de viteză

Orice șofer bun și responsabil cunoaște faptul că mașina se controlează mult mai bine atunci când viteza este mai redusă. De aceea școlile auto pun foarte mult accent pe respectarea limitelor de viteză de pe diversele tronsoane de circulație. Nu condusul cu viteză mare te face un șofer bun, ci mai degrabă unul iresponsabil, fiind un comportament teribilist.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata