Cum să economisești bani la următoarele cumpărături online

Dacă ai un buget limitat alocat cumpărăturilor, este important să urmărești ofertele. Iată cum economisești bani când faci cumpărături online.

Cumpărăturile online au devenit din ce în ce mai populare în ultimul an, din cauza pandemiei de coronavirus. Iar dacă la supermarketul din cartier mergi pentru produsele alimentare, cumpărăturile mai mari tinzi să le faci online. Acum este chiar avantajos, având în vedere că din ce în ce mai mulți retaileri oferă posibilitatea de a cumpăra online. Faptul că nu cari, că nu trebuie să stai în aglomerație și că poți să urmărești anumite produse destul de mult timp până când să le adaugi în coș, se numără printre avantaje. Însă, dacă ai un buget limitat este important să urmărești ofertele. Iată cum economisești bani când faci cumpărături online.

Majoritatea magazinelor online oferă coduri de reduceri, fie chiar pe prima pagină a site-ului sau pe social media. Uneori acestea se aplică și produselor cu prețul deja redus. Trebuie doar să depui puțin efort pentru a le găsi. Există site-uri care indexează cele mai populare coduri de reduceri. Pe grupurile de Facebook dedicate anumitor magazine online poți găsi aceste coduri. Și de asemenea, ar trebui să verifici mailul înainte să plasezi comanda, pentru a te asigura că nu ai un cupon de reducere atașat. Iar dacă vrei să mergi fizic la magazin pentru a cumpăra alimente proaspete, citește întâi cataloagele online pentru a vedea ce cupoane de reduceri oferă.

Profită de ofertele speciale zilnice

Unele magazine online oferă reduceri în fiecare zi la un produs diferit. Fie reduc un procent din prețul unei categorii produse sau la un brand, sau pur și simplu oferă transport gratuit. Este ideal să ai răbdare și să profiți de aceste oferte zilnice, în special atunci când vrei să cumperi ceva mai valoros. De asemenea, când găsești astfel de oferte speciale sau „daily deals” este indicat să cumperi mai multe produse odată, dacă acestea sunt consumabile.

Creează-ți un wishlist

Folosește funcția Favorite sau Wishlist în avantajul tău. Fă-ți o listă de cumpărături necesare adăugându-le la „Favorite”. Atunci când găsești cupoane sau sunt oferte speciale zilnice, vei găsi mai ușor ceea ce vrei să cumperi. Un alt avantaj al wishlist-ului este că ai întotdeauna în vedere dacă se reduc prețurile la anumite produse și comanzi numai ce ai nevoie, deoarece nu te mai pierzi în categorii și oferte pentru lucruri care nu îți fac trebuință.

Compară prețurile

Cel mai mare avantaj al cumpărăturilor online este că poți compara prețurile foarte ușor. Există calculatoare de prețuri pe care le poți folosi. Sau pur și simplu, poți să intri pe site-urile tale preferate pentru a găsi prețul cel mai mic. Acum, poți să compari prețurile chiar în pentru pliantele online a magazinelor, pe site-ul Kimbino. Astfel, poți să mergi la magazinul unde găsești cele mai multe reduceri de prețuri pentru produsele pe care le ai tu pe lista de cumpărături. Indicat ar fi ca ori de câte ori faci cumpărături, fie online sau la magazine fizice, să cauți cele mai bune oferte din timp, pentru a economisi mai mulți bani.

Ai grijă la transport

Transportul pentru cumpărăturile online în general se plătește. Există site-uri unde poți face abonamente pentru transport gratuit. Însă, trebuie să te gândești dacă investiția se va atenua în timp. De asemenea, unele site-uri oferă transport gratuit dacă faci cumpărături la ei pe site mai mari de o anumită sumă de bani. Indiferent ce posibilități ai, nu uita să verifici de fiecare dată înainte de a plasa comanda termenii și condițiile despre transport. Astfel, te vei asigura că nu cheltui mai mulți bani decât ți-ai propus și că economia pe care ai făcut-o pe coșul de cumpărături se duce pe taxa de transport.

Atunci când faci cumpărături online este ușor să faci economie, dacă ai puțină răbdare. Într-adevăr, este ușor să te lași dus de val și să cumperi mai mult decât ai nevoie, doar pentru că multe produse au prețuri promoționale. Însă, dacă ții cont de sfaturile noastre, vei putea pune cu ușurință bani deoparte atunci când faci cumpărături online. Trebuie, însă, să ai grijă la securitate și să faci cumpărături în siguranță. În definitiv, nimeni nu își dorește să îi fie furați banii sau datele cu caracter personal.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata