Cum să îți faci propriul dezinfectant pentru mâini, la tine acasă

0 146

Dezinfectantul de mâini, pe cât este de util și de folosit, pe atât este de greu de găsit în anumite momente. De aceea, poți să îți prepari unul la tine acasă, folosind ingrediente simple, și care sunt la fel de eficiente ca cele din comerț, sau poate chiar mai eficiente, pentru a distuge bacteriile și virusurile.

De ce vei avea nevoie pentru prepararea unui dezinfectant la tine acasă

Asigură-te că ți-ai procurat toate ingredientele și ustensilele necesare și anume: un bol și o lingură, o pâlnie și o sticlă cu pompiță și două treimi dintr-o ceașcă cu alcool izopropilic sau alcool etilic, o treime dintr-o ceașcă cu gel de aloe vera, la alegere câteva picături de ulei esențial (puteți folosi chiar și un ulei antibacterian).

Cum îți prepari dezinfectantul de mâini

Este atât de simplu să-ți prepari propriul dezinfectant. Trebuie doar să ai mare grijă la cantități și la modul în care îl torni, pentru a nu da pe lângă.

1. Pentru început, măsoară ingredientele

Asemeni, oricărei rețete, trebuie să folosești cantitățile potrivite.

Înainte să începi procesul, ia-ți toate ingredientele și măsoară cantitatea necesară pentru fiecare în parte. Nu pune după ochi, pentru că riști să greșești toată rețeta iar dezinfectantul să nu mai fie eficient.

2. Amestecă toate ingredientele

După ce ai văzut că ai cantitățile corecte, amestecă-le bine într-un bol. Pune ingredientele gata măsurate în bol și amestecă-le cu o lingură până ce compoziția devina una omogenă.

3. Transferă amestecul în sticlă

Utilizând pâlnia, pune cu grijă dezinfectantul realizat de tine în sticlă, închide bine capacul și asta este tot. Acum te poți bucura de un dezinfectant de mâini făcut chiar de către tine.

Un lucru bun este faptul că dintr-o sticlă de alcool de un litru poți prepara foarte mult dezinfectant, cât să te țină o perioadă îndelungată. Cumpără alcool responsabil, o sticlă sau două și nu face abuz, deoarece mai sunt și alte persoane care au nevoie. Ai grijă de tine și de mâinile tale!

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata