Cum să-ți mărești șansele de câștig la concursuri online

0

De câte ori ai câștigat ceva în mediul online? Indiferent de răspunsul tău, trebuie să știi că mediul online vine cu o ofertă spectaculoasă de concursuri și promoții giveaway, pentru toată lumea. De la grupuri specializate pe Facebook pentru mămici care organizează competiții cu premii în produse pentru copii, la bilete la concerte ori evenimente importante sau cazinouri online care te așteaptă cu o multitudine de promoții ce constau în premii în bani sau un mare bonus fără depunere.

Apoi sunt excursii oferite de agențiile de turism, produse cosmetice sau vestimentare oferite de intermediatori, precum marii influenceri ai momentului. Astfel de concursuri în mediul online au loc frecvent și reprezintă un beneficiu pentru ambele părți. Compania sau brandul își face reclamă și își mărește baza de date de urmăritori, în timp ce unii participanți, cei mai norocoși, se aleg cu un premiu. Iar asta se întâmplă într-un timp foarte scurt. Ceea ce este o soluție câștigătoare pentru ambele laturi ale ecuației pe care se bazează fiecare concurs online.

Ține cont de faptul că am menționat norocul ca fiind o parte importantă a rezultatului. Există totuși și aici modalități prin care poți înclina norocul mai mult în favoarea ta. Noi am făcut o listă cu toate lucrurile pe care le poți face pentru a-ți mări șansele de câștig atunci când participi la concursuri online.

 

Nu participa la concursuri false

 

Pentru a te asigura că ai șanse reale la a câștiga un concurs online, trebuie să începi prin a verifica autenticitatea acestuia. Probabil sună pueril, însă internetul este plin de competiții de tip spam care îți prind atenția pentru a te convinge să-ți introduci adresa de email, cu promisiunea falsă a unui câștig. Nu o face. Verifică sursa, organizatorul concursului și doar atunci când este de încredere, înscrie-te.

Alege cu atenție felul în care te înscrii

 

În același timp, dacă tendința ta e de a participa frecvent la astfel de competiții, este necesar să te protejezi. Așadar, în loc să folosești adresa personală de email pentru a lua parte la aceasta, crează-ți una nouă, pe care să o utilizezi special pentru concursuri.

Anumite competiții online mizează foarte mult pe rezultat, atunci când aleg să se promoveze. De exemplu, un influencer oferă un obiect vestimentar ca premiu, dar acesta include și o eventuală postare ulterioară cu un photoshooting al câștigătorului. În acest caz, imaginea brandului este asociată și mai tare cu cea a câștigătorului, motiv pentru care, acesta o să fie ales și pentru a se potrivi cu ocazia descrisă. Ceea ce trebuie tu să faci este să analizezi fiecare situație în parte, înainte de a te înscrie. Deoarece în cazul menționat mai sus, contul tău de social media, care este unul bogat, cu un număr decent de urmăritori și un conținut de apreciat, te poate ajuta să fii tu cel ales.

 

Participați cât mai des

 

Frecvența de participare contează și ea, atunci când vrei să ai cele mai mari șanse de câștig. Dacă nu ai idee cum să găsești toate aceste competiții, există câteva lucruri pe care le poți face. Un prim lucru este să urmărești cât mai multe conturi care te interesează și care organizează evenimente. Analizează înainte totuși, care sunt premiile pe care ți le dorești și acordă atenție unui aspect principal – acestea să fie locale. Cine ar vrea să câștige premii pe care nu le poate revendica?

Folosește-ți contul de Instagram pentru a da Follow influencerilor preferați, a brandurilor apreciate și a celor care organizează concursurile online cu premiile pe care ți le dorești. Intră în grupuri specifice pe Facebook, de unde o să-ți iei toate informațiile necesare pentru toate competițiile existente. Caută hashtag-uri cu competiții și adaugă-le într-o listă, pe care să o verifici constant. Dar mai ales, participă la cât mai multe dintre ele. Cu cât intrările tale sunt mai numeroase, cu atât șansele de câștig sunt mai mari.

 

Asigură-te că respecți toate regulile concursului

 

Unele concursuri presupun premii mai mari, precum burse la diferite cursuri sau întâlniri cu oameni importanți. În acest caz, pentru a participa, trebuie să faci ceva mai mult decât să dai Like și Follow unui sau mai multor conturi. Așa că este important să verifici toate regulile concursului și să le respecți ca atare.

Ba chiar poți lua participarea ta ca o inițiativă de a-ți testa diferite abilități. Poate este necesar să scrii un eseu. Când e ultima oară când ai făcut asta? Dă-ți toată silința și roagă un prieten să-și dea cu părerea, când ești nesigur. Cu alte ocazii, trebuie să-ți arăți simțul estetic prin realizarea unei fotografii, dacă vrei să câștigi ultimul obiectiv de aparat foto. Sau să creezi o ținută de toamnă, bazându-te pe tendințele de sezon, lucru ce o să-ți aducă o jurizare din partea unor oameni cu renume în domeniu și o apariție într-o revistă. Deja ți s-a captat interesul, nu-i așa? Nu contează că pare dificil, ia-o ca pe o provocare și puneți toate abilitățile la muncă. Ulterior, dacă tu ești câștigătorul, pe lângă premiul la care visezi, o să primești și multă satisfacție. Și cine știe, poate un banal concurs o să schimbe ceva în tine și o să-ți dea o nouă direcție carieristică.

Conduita unui câștigător

 

Norocul a fost de partea ta și ai câștigat premiul concursului la care ai aplicat. Un prim lucru pe care-l poți face este să mulțumești sponsorului sau influencerului care te-a premiat. Cel mai simpatic mod prin care poți face asta este printr-o postare sau menționare a acestuia, alături de premiul câștigat.

Dă mai departe. Dacă ai avut ocazia de a participa la un concurs care nu te-a interesat prea tare și ai și câștigat, poți face la rândul tău un giveaway, pentru a da premiul mai departe. Cu siguranță o să bucure un alt participant la rândul său.

Nu uita de prietenii tăi. Cum multe concursuri presupun invitații sau bilete la evenimente, amintește-ți să le dai tag prietenilor tăi, celor cărora le-ar face bine acest premiu. Astfel, poți să planuiești, o ieșire alături de cei dragi, fie la concert, fie la teatru, în urma unui concurs online pe care l-ai câștigat.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close