Cum se poartă corect masca medicală! Sfaturi după ce s-a anunțat epidemie de gripă în România

După ce s-a declarat oficial epidemie de gripă, în urma constatării a trei săptămâni consecutive epidemice, managerul Institului de boli Infecțioase Matei Balș din Capitală face o serie de recomandări pentru populația României.

Adrian Streinu Cercel îi învață pe oameni cu se poartă corect masca medicală, dar și alte sfaturi utile pentru a ne feri de gripă. „Problema este igiena personală – apa și săpunul sunt sfinte, nu dezinfectanții. Nu strănutăm în mână. Este bine să purtăm și masca de protecție”, a afirmat medicul, într-o conferință de presă comună cu ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Cum purtăm corect masca medicală! Adrian Streinu Cercel le oferă câteva sfaturi românilor

Cum se poartă corect masca medicală! Sfaturi după ce s-a anunțat epidemie de gripă în RomâniaCum se poartă corect masca medicală! Sfaturi după ce s-a anunțat epidemie de gripă în România

După ce a fost anunțată epidemie de gripă în România. managerul Adrian Streinu Cercel face un apel către cetățenii României să nu mai după copiii la mall, dar și în zone aglomerate. Acesta mai subliniază că igiena este extrem de importantă, iar purtarea măștilor medicale sunt esențiale. „Unitățile sanitare știu ce au de făcut. Problema este igiena personală – apa și săpunul sunt sfinte, nu dezinfectanții. Nu strănutăm în mână. Este bine să purtăm și masca de protecție. Nu se poartă sub nas, pentru că prin nas veți contamina ce e în jur. Nu uitați că trebuie să ne spălam în nas, atunci când ne spălăm pe față. Ceea ce învățam la grădiniță trebuie să punem acum în practică.”

„(…) Dacă tot vine vacanța și îi scoateți din colectivitate, nu vă mai duceti copiii la mall.”

Situația în școli

Școlile nu se închid, dar „inspectoratele şcolare pot lua decizia suspendării cursurilor în şcolile sau clasele unde absenteismul depăşeşte 20%”, a spus Sorina Pintea, ministrul Sănătății. După 54 de decese din cauza virusului gripal, în România este, oficial,…

Citeste continuarea pe StiriMondene.Fanatik.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata