Cum trebuie consumat zahărul dacă vrei să nu te îngrași! Ce zic medicii nutriționiști

Iată cum poți să consumi zahărul fără să te îngrași! Unul din cele mai dorite ingrediente din industria alimentară pentru cei care au poftă de dulce și care nu preferă alimentele care îl înlocuiesc pe acesta, cu toate că există din ce în ce mai multe alternative. “Din zahăr facem grăsime. Noi nu putem să depozităm zahăr. Singura formă de depozit a zaharurilor este glicogenul care rămâne la nivelul mușchilor și ficatului pe o perioadă limitată de timp și apoi, se transformă în grăsime. Așa că, sursa principală a grăsimilor este zahărul”, avertizează medicii.

Cum să consumi zahăr fără să te îngrași?

„Zahărul este prezent în aproape toate alimentele, tocmai de aceea sugerez pacienților mei să citească eticheta produselor înainte de a le cumpăra. Dacă vor cumpăra un produs neetichetat, ceea ce e puțin probabil, dar se mai întâmplă, trebuie să cunoască ce conține acel produs.

De exemplu, mierea sau o prăjitură: trebuie să știm că o prăjitură conține atât zaharuri, cât și grăsimi. Chiar dacă vom consuma o prăjitură fără zahăr, trebuie să fim conștienți că ea conține grăsimi. Deci nu scăpăm de îngrășare dacă alegem să consumăm în exces dulciuri, cu sau fără zahăr”, avertizează medicul Florin Ioan Bălănică, cel care tratează zilnic pacienți cu exces ponderal.

Consumă zahăr fără să te îngrași!

Ce aduce excesul de zahăr?

“Zahărul rupe fibra de colagen și elastină din structura pielii. Și atunci o persoană care își dorește să arate bine, investește în aspect prin proceduri de înfrumusețare și consumă mult zahăr, o face degeaba pentru că nu a rezolvat cauza: consumul de zaharuri. Din punctul de vedere al pancreasului, lucrurile sunt foarte profunde: pancreasul are o funcție endocrină și una exocrină.

În funcția endocrină, vorbim de hormonii implicați în procesul de digestie, iar în funcția exocrină, vorbim de enzimele…

Citeste continuarea pe StiriMondene.Fanatik.ro

Loading...
Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata