Cum vrea Guvernul să construiască „grădiniţe private cu profil sportiv”: Ajutor de 500.000 de euro pentru fiecare investitor. PSD promisese 2.500 de grădiniţe noi, din care a realizat doar 45

0 90

Guvernul a introdus, în Ordonanţa privind măsurile fiscale, adoptată vineri seara, programul GROwth – investim în copii, investim în viitor”, prin care statul se angajează să dea investirorilor interesaţi până la 500.000 de euro pentru construirea de grădinţe private, cu profil sportiv. Guvernarea PSD-ALDE se angajase, prin programul de guvernare, că va construi 2.500 de creșe, grădiniţe și unități after-school” până în 2020.

După şase luni de mandat, premierul Viorica Dăncilă anunţa, la prezentarea bilanţului, că a finalizat 45 de grădiniţe şi creşe.

Acum, Executivul vrea să dea bani privaţilor, pentru a construi ei grădiniţe, cu specific sporti, în anumite condiţii.

Şi sunt dispuşi să aloce fiecărui investitor o sumă enormă, de până la 500.000 de euro, pentru construirea acestor grădiniţe care vor funcţiona în regim privat, cu taxele aferente.

Darius Vâlcov, consilierul pe probleme economice al premierului Dăncilă, recunoştea, în conferinţa de presă organizată la Palatul Victoria, că s-a consultat cu omul de afaceri Ion Ţiriac, cu privire la acest program.

Ce înseamnă programul ”gROwth – investim în copii, investim în viitor”

Programul prevede susţinerea financiară constă atât într-un ajutor nerambursabil privind o parte din cheltuielile eligibile, cât şi în garantarea de către stat a unei părţi din creditul utilizat de către investitor pentru construcţia şi/sau înfiinţarea, amenajarea şi dotarea grădiniţelor cu profil sportiv şi se repartizează  astfel:

a) ajutor nerambursabil de pana la 500.000 euro din cheltuielile eligibile, pentru construcţia şi/sau înfiinţarea, amenajarea şi dotarea grădiniţelor cu profil sportiv, plătit investitorului după terminarea…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata