Dacian Cioloş anunţă noul său partid: „PLUS”, înregistrat deja oficial. Fostul premier renunţă la Mişcarea România Împreună, blocată în instanţă

Dacian Cioloş a anunţat, sâmbătă, la Cluj, noul său partid, care este deja înregistrat în Registrul partidelor politice: Partidul Libertății, Unității și Solidarității (PLUS). Mişcarea România Împreună, formaţiunea iniţială, era blocată prin contestaţii, la Tribunal, astfel că Cioloş a anunţat că renunţă la dosarul de înregistrare. 

Dacian Cioloş a declarat că în mai puţin de un an de zile a adunat câteva sute de mii de oameni, care au format peste 115 comunităţi locale civice, care au pus în practică sute de proiecte.

„Oamenii şi-au dat seama că nu sunt singuri”, a spus Cioloş, precizând că a realizat că este nevoie de o asumare politică, dincolo de iniţiativa civică.

El a arătat că de opt luni, de când a depus cererea de înscriere a partidului, aceste comunităţi au început să lucreze şi, din cei 60.000 de oameni care şi-au anunţat susţinerea pentru partid, au fost selectaţi cei mai dinamici.

„Avem o structură în ţară, avem coordonatori la nivel regional şi grupuri de iniţiativă în oraşe”, a mai anunţat Cioloş.

„Suntem gata să trecem la treabă, însă avem nevoie de acest vehicul politic”, a afirmat Dacian Cioloş, precizând că nu îşi doresc un partid de dragul de a face politică ci pentru a fi un instrument de implementare a proiectelor.

El a arătat că dosarul trenează în justiţie, de opt luni.

„În luna septembrie am decis să ne gândim la o alternativă. Colegi de-ai noştri, oameni anonimi, au depus o cerere de înregistrare a unui partid politic. Oameni dintre noi. Astăzi, vreau să vă anunţ că acest partid este înscris în Registrul partidelor politice. Avem partidul nostru politic. Este vorba de Partidul Libertăţii, Unităţii şi Solidarităţii (PLUS), a anunţat…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata