Dacian Cioloş candidează la alegerile europarlamentare, pe listele PLUS

0


Fostul premier Dacian Cioloş va candida la algerile europarlamentare din luna mai a acestui an. PLUS, noul său partid, a anunţat, printr-un comunicat de presă, că în competiţia internă din partid s-au înscris 186 de persoane. Printre cei care doresc să se afle pe lista pentru europarlamentare este şi Dragoş Pîslaru, fost ministru al Muncii în guvernul Cioloş. 

PLUS spune că a închis listele de candidatură internă pentru alegerile europene care vor avea loc în 26 mai 2019, iar în competiția internă s-au înscris 186 de candidați. Urmează perioada de validare, în care candidaturile vor fi analizare din punct de vedere procedural. Lista de candidați eligibili va fi anunțată pe 12 ianuarie.

În perioada cuprinsă între 12 și 15 ianuarie, membrii partidului vor vota candidații preferați printr-un sistem online securizat. Fiecare membru va putea acorda câte un vot pentru cinci candidați preferați. În baza numărului de voturi vor fi aleși primii 43 de candidați, care vor forma lista candidaților pentru alegerile europarlamentare ale PLUS, urmând ca Biroul Național să înainteze Consiliului Național spre validare lista finală de candidați la alegerile europene.

“Printre cei înscriși pe lista de candidatură internă a PLUS se numără și Dacian Cioloș, care și-a argumentat decizia bazându-se pe experiența îndelungată pe care o are în instituțiile europene și pe faptul că a înțeles cum funcționează Uniunea Europeană”, transmite formaţiunea.

“Nu sunt singurul român cu o astfel de experiență, dar sunt unul dintre cei care pot folosi această experiența la cel mai înalt nivel. Desigur, mulți mă vor acuza că nu urmăresc decât să plec departe de țară, în cazul de față la Bruxelles. Dar nu este…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata