Dacian Cioloş recomadă un curs rapid de reciclare, de updatare, a tuturor celor din serviciul 112

Preşedintele Partidului Libertate, Unitate şi Solidaritate (PLUS), Dacian Cioloş a declarat miercuri, la Oradea, că, pe termen scurt, ar fi nevoie urgentă de un curs de reciclare, formare, de updatare a competenţelor tuturor celor cu atribuţii să răspundă la telefonul de urgenţă, precum şi protocoale clare între instituţii şi folosirea tehnologiilor moderne de localizare.

"Ca măsuri pe termen scurt. Ţin minte, pe la sfârşitul anului 2017, a fost un caz în Franţa, când, la fel, acest serviciu de intervenţie rapidă a avut disfuncţionalităţi pe partea medicală şi din această cauză a decedat o persoană. Decizia pe care au luat-o autorităţile de acolo a fost ca imediat să organizeze un training, un curs de formare a tuturor agenţilor care trebuiau să intervină după un anumit protocol şi nu au făcut-o în situaţia respectivă şi au făcut o reciclare şi o updatare a formării profesionale a tuturor acestor agenţi pentru a se asigura autorităţile că toţi învaţă din greşeala pe care au făcut-o unii în cazul respectiv. Acesta ar fi minimum necesar", a declarat, în conferinţă de presă, Dacian Cioloş.

Acesta a criticat intervenţia autorităţilor în cazul de la Caracal ca fiind caracterizată de "lipsă de profesionalism şi de ineficienţă a a instituţiilor statului, lipsă de coordonare între diferitele instituţii ale statului, probleme legislative şi probleme de introducere a tehnologiilor noi în funcţionarea instituţiilor statului, lipsă de profesionalism a celor care au acţionat".

"Fiindcă nu-i posibil într-un an în care o companie privată de telefonie să poată să identifice un deţinător de telefon oriunde ar fi el – şi sunt o grămadă de aplicaţii care fac lucrul acesta – nu e posibil ca o instituţie a statului să nu fie în măsură să facă acest lucru. Este important ce atribuţii dăm instituţiilor să folosească această tehnologie pentru ca în astfel de cazuri…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Loading...
Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata