Dacian Cioloş s-a întâlnit cu Ursula von der Leyen!

De Jurnalul Național Călătorii Politică 186 citiri
3 min citire




Co-preşedintele USR PLUS, Dacian Cioloş a avut, la Strasbourg, o întâlnire cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. El afirmă că a asigurat-o pe preşedinta Comisiei Europene în legătură cu apărarea reformelor promise şi decise la nivelul coaliţiei de guvernare, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

Dacian Cioloş a declarat că a asigurat-o pe preşedinta Comisiei Europene, că USR PLUS rămâne consecvent în apărarea reformelor promise şi decise la nivelul coaliţiei de guvernare.

„Am avut astăzi, la Strasbourg, o întâlnire cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în care am discutat despre marile teme de pe agenda europeană înainte de discursul despre starea Uniunii: necesitatea ca Uniunea Europeană să facă în continuare eforturi pentru a ajuta şi alte state să imunizeze populaţia împotriva SARS-CoV-2, nevoia de coordonare mai bună a apărării europene având în vedere ce s-a întâmplat în Afganistan şi despre cum cetăţenii din toate statele membre pot să contribuie mai bine la schimbările pe care ni le dorim în UE prin Conferinţa privind Viitorul Europei”, a scriaDacian Cioloş  pe pagina sa de Facebook.

În cadru discuţiilor, Dacian Cioloș a adăugat că acestea au vizat şi România, arătând că PNRR va fi aprobat în curând.

„În ceea ce priveşte România, am asigurat-o pe preşedinta Comisiei că USR PLUS rămâne consecvent în apărarea reformelor promise şi decise la nivelul coaliţiei de guvernare şi că sperăm să găsim formula să le ducem mai departe cu aceeaşi coaliţie, dar mai decişi. De asemenea, m-am bucurat să aud că PNRR este în linie dreaptă şi va fi aprobat în curând, pentru că multe dintre reforme sunt finanţate prin acest instrument”, a declarat Dacian Cioloş.

Comisia Europeană nu aprobă PNRR-ul Poloniei și Ungariei

Comisia Europeană nu aprobă deocamdată planurile naţionale de redresare şi rezilienţă (PNRR) ale Poloniei şi Ungariei pentru că cele două ţări încă nu au pus în practică recomandările sale privind statul de drept, a anunțat vineri comisarul european pentru economie, Paolo Gentiloni.

Ungaria şi Polonia, ţări conduse de guverne conservatoare criticate de Bruxelles că încalcă valorile europene sau reformele în justiţie, sunt vizate de o serie de proceduri de infringement şi juridice declanşate împotriva lor de Comisia Europeană

Disputele celor două ţări cu Bruxellesul au cunoscut recent o nouă escaladare după ce Ungaria a stârnit indignarea unor lideri vest-europeni prin adoptarea unei legi care interzice promovarea homosexualităţii în şcoli, iar Tribunalul Constituţional polonez a hotărât că măsurile decise de Curtea de Justiţie a UE (CJUE) împotriva reformelor judiciare întreprinse de guvernul de la Varşovia sunt neconstituţionale, Polonia contestând astfel întâietatea dreptului UE asupra celui naţional.