Dacian Cioloş: Să nu foloseşti fonduri europene ca să demarezi spitalele regionale mi se pare aproape o crimă politică

Fostul premier Dacian Cioloş, preşedintele PLUS, a declarat duminică, la Satu Mare, că este "aproape o crimă politică" să nu fie folosite fonduri europene pentru construirea spitalelor regionale, arătând că în 2016, când era prim-ministru, a lăsat "totul servit pe tavă".

"Să nu foloseşti fonduri europene ca să demarezi spitalele regionale mi se pare aproape o crimă politică. Mai ales că au avut totul servit pe tavă. Am obţinut în 2016 inclusiv fonduri, subvenţii pentru a finanţa studiile de fezabilitate, un milion şi ceva de euro să poată fi finanţate studiile de fezabilitate pentru spitalele regionale şi în continuare suntem în acelaşi stadiu şi cu spitalele regionale, şi cu autostrăzile, şi cu alte proiecte de infrastructură", a afirmat Cioloş.

Întrebat dacă s-ar interna într-un spital de stat sau unul privat, dacă ar avea probleme de sănătate, Cioloş a spus "depinde".

"Depinde. Eu la Bucureşti cunosc medici foarte buni şi la spitalele de stat, cunosc medici foarte buni şi în spitalele private şi nu fac diferenţa, dar hai să nu ne ascundem după deget, pentru o internare într-un spital de stat, din păcate, trebuie să fii foarte atent acolo unde te duci, pentru că avem mari probleme în ceea ce priveşte infrastructura spitalicească", a mai spus Cioloş.

Dacian Cioloş, alături de alţi candidaţi ai Alianţei USR- PLUS, au participat duminică la o acţiune de strângere de semnături în centrul municipiului Satu Mare. AGERPRES/(A – autor: Gheorghe Pietrar, editor: Florin Marin, editor online: Adrian Dădârlat)

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata