Dan Barna (USR): Faptul că preşedintele a cerut agenda Guvernului – un lucru salutar

0

Solicitarea preşedintelui Klaus Iohannis de a primi agenda de lucru a fiecărei şedinţe a Guvernului este un lucru salutar, în acord cu dorinţa USR, a declarat luni liderul Uniunii Salvaţi România, deputatul Dan Barna.

"Am văzut că preşedintele Iohannis a cerut agenda şedinţelor de Guvern şi ăsta este un lucru foarte bun. Noi am spus de acum două săptămâni că preşedintele ar trebui să participe în această perioadă la şedinţele de Guvern, tocmai pentru că subiectul de politică externă, respectiv preluarea preşedinţiei (Consiliului UE – n.r.), este subiectul zero pentru România în momentul de faţă şi participarea domniei sale este perfect constituţională. Faptul că a cerut astăzi această agendă a Guvernului este un lucru salutar", a precizat Barna, la Parlament.

În opinia liderului USR, discursul preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, cu referire la vinovăţia şefului statului de înaltă trădare este doar un discurs "al fricii şi al minciunii", menit să atragă atenţia de la condamnările penale ale unora din jurul său.

"Tot discursul pe care de doi ani de zile încearcă să îl vândă Liviu Dragnea românilor este discursul fricii şi al minciunii, şi acel discurs otrăvit conform căruia toţi sunt hoţi şi infractori nu este adevărat. Hoţii şi infractorii sunt în momentul de faţă la conducerea României, respectiv Liviu Dragnea, Călin Popescu-Tăriceanu şi încă câţiva în jurul lor. Aceia sunt infractorii care vor să dea amnistie şi graţiere. Pentru toţi românii cinstiţi aceasta este doar o minciună – în această cheie trebuie interpretate şi declaraţiile lui Liviu Dragnea care încearcă să arunce această anatemă pe întreaga societate pentru a-şi justifica condamnările penale. (…) Faţă de acum un an, avem un milion de români care au spus explicit că nu mai vor să fie penali în funcţii publice şi, de fapt, decizia dacă România vrea sau nu amnistie şi graţiere nu este…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close