Dan: Suntem pregătiţi şi hotărâţi să transformăm cele şase luni de preşedinţie la Consiliul UE într-o experienţă pozitivă

0 116

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a primit joi dimineaţă vizita comisarului european pentru migraţie, afaceri interne şi cetăţenie, Dimitris Avramopoulos, întâlnire în cadrul căreia au fost trecute în revistă câteva aspecte de interes comun pe agenda europeană, printre care situaţia migraţiei, protecţia frontierelor externe, returnarea, sistemul european comun de azil sau probleme care ţin de dosarul ce priveşte securitatea internă.

"Am transmis domnului comisar european că suntem pregătiţi şi hotărâţi să transformăm cele şase luni de preşedinţie într-o experienţă pozitivă atât pentru noi, cât şi pentru colegii din statele membre şi instituţiile cu care colaborăm. Vedem preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene (CUE) ca o preşedinţie ambiţioasă şi realistă. Ambiţioasă, pentru că ne dorim să progresăm în privinţa unor dosare legislative importante, pe care dorim să le aducem cât mai aproape de soluţionare şi realistă, pentru că vom parcurge o perioadă de tranziţie, dat fiind alegerile pentru Parlamentul European, care vor avea loc în luna mai 2019. Chiar dacă vom avea aceste limitări de timp, sunt convinsă că vom reuşi să găsim soluţii şi să generăm idei benefice pentru cetăţenii noştri", a precizat Carmen Dan.

În ceea ce priveşte migraţia, ministrul a reiterat determinarea României de a identifica soluţii de avansare a dosarelor aflate în discuţii, menţionând că pe acest subiect a avut discuţii aplicate cu miniştrii de Interne din Italia şi Grecia, fiind cunoscut că cele două state se confruntă în mod deosebit cu acest fenomen.

"Referitor la situaţia frontierelor externe, care în opinia noastră reprezintă una dintre cele mai importante garanţii pentru securitatea Uniunii, am subliniat faptul că avem în atenţie un dosar extrem de important, respectiv revizuirea regulamentului privind Agenţia Europeană pentru Poliţia de Frontieră şi…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata