Dancă: Citarea lui Kovesi, dovada că Secţia specială e o armă politică folosită de PSD şi ALDE împotriva Justiţiei

0 103

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, susţine că citarea fostului procuror şef al DNA Laura Codruţa Kovesi la audieri în ziua în care ar trebui să se prezinte la Bruxelles pentru susţinerea nominalizării sale în funcţia de procuror şef al Parchetului European reprezintă dovada cea mai solidă că Secţia de Investigare a Infracţiunilor în justiţie este o armă politică folosită de PSD şi ALDE împotriva Justiţiei din România.

"Citarea Laurei Codruţa Kovesi la audieri, pentru a fi pusă sub învinuire, chiar în ziua în care urmează să se prezinte la Bruxelles pentru susţinerea nominalizării sale la funcţia de Procuror şef al Parchetului European este absolut scandaloasă. Această citare reprezintă dovada cea mai puternică până în acest moment că Secţia specială de anchetare a judecătorilor şi procurorilor este o armă politică folosită de infractorii din PSD şi ALDE împotriva Justiţiei din România. (…) Iată, secţia specială de anchetare a magistraţilor este un instrument de atac politic împotriva magistraţilor şi procurorilor care deranjează interesele infractorilor din PSD şi ALDE. Nu vorbim aici doar de Laura Codruţa Kovesi, ci de orice magistrat care deranjează interesele unor infractori politici", a scris Dancă, miercuri, pe Facebook.

El aminteşte că PNL a sesizat CCR şi Comisia de la Veneţia împotriva înfiinţării acestui "organ politic de anchetă penală în Justiţie".

"CCR a ignorat sesizarea noastră însă Comisia de la Veneţia ne-a dat dreptate. La fel au considerat şi grupul statelor GRECO şi Comisia Europeană şi au cerut desfiinţarea secţiei speciale penale pentru magistraţi. Această secţie specială de anchetare a magistraţilor nu ar fi trebuit să existe şi să funcţioneze, dacă PSD-ALDE ar fi respectat Raportul Comisiei de la Veneţia şi Raportul Comisiei Europene privind MCV. Din primele momente au fost suspiciuni legate de faptul că înfiinţarea…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata