Dancă: Dăncilă ar trebui să-i demită pe miniştrii care au pus la colţ România în Parlamentul European

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, a declarat vineri că premierul Viorica Dăncilă ar trebui să facă o evaluare a Cabinetului său şi să-i demită pe unii miniştri pentru prestaţiile recente din Parlamentul European.

"După prestaţia avută de membrii Cabinetului Dăncilă, în această săptămână, la Bruxelles, în comisiile de specialitate ale Parlamentului European, jumătate dintre miniştrii Cabinetului Dăncilă ar fi trebuit demişi astăzi de urgenţă, pentru că au tratat în băşcălie aceste audieri şi au făcut de râs România. Înainte de a cere semnarea decretelor de numire a noilor miniştri, doamna Dăncilă ar trebui să facă o evaluare a propriului Cabinet şi să-i demită urgent pe cei care prin prestaţia lor nu au făcut decât să pună România la colţ în Parlamentul European sau să fie tratată cu amuzament", a spus Dancă într-o conferinţă de presă.

El a susţinut că miniştrii Justiţiei şi Internelor, Tudorel Toader, respectiv Carmen Dan, fie "au minţit cu neruşinare, fie au omis cu ticăloşie obiectivele naţionale ale României". Dancă a afirmat că ministrul Justiţiei a minţit când a afirmat că angajamentele Comisiei de la Veneţia sunt respectate, iar ministrul de Interne a omis să precizeze printre priorităţile României aderarea la spaţiul Schengen.

"Sunt prestaţii jalnice ale miniştrilor Cabinetului Dăncilă la care au asistat parlamentarii europeni şi opinia publică europeană şi naţională şi, ca urmare, doamna Dăncilă ar trebui să ia măsuri urgente de remaniere a acestora, pentru că în acest fel nu se poate asigura în mod eficient Preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene", a adăugat Ionel Dancă.

Acesta a criticat şi faptul că Guvernul nu a discutat nici în şedinţa de vineri despre proiectul de buget pentru anul acesta.

"Coaliţia de analfabeţi economici condusă de Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu nu este în stare nici la…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata