Dancă: Ministrul Muncii are o ''temere personală'' că Opoziţia pregăteşte îngheţarea salariilor şi pensiilor; e absurd

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, susţine că ministrul Muncii, Marius Budăi, minte când spune că Opoziţia pregăteşte îngheţarea salariilor şi a pensiilor.

"Noul ministru al Muncii s-a trezit cu o "temere personală" că Opoziţia pregăteşte îngheţarea salariilor şi pensiilor. Aşa ceva este absurd şi nu are nicio fărâmă de temei, în condiţiile în care PNL a cerut în permanenţă respectarea formulei actuale de indexare anuală a pensiilor şi tocmai ei, cei de la PSD şi ALDE, au îngheţat în acest an pensiile care trebuiau să crească de la 1 ianuarie cu rata inflaţiei şi jumătate din majorarea salariului mediu brut, adică cu peste 9%. De fapt, PSD şi ALDE taie pensiile în 2019 aşa cum au făcut şi în 2018, pentru că amânarea majorării punctului de pensie la 1 septembrie înseamnă o tăiere a pensiilor în acest an cu aproape 100 lei pe lună la o pensie medie de 1.100 lei. Ce face noul ministru al Muncii este o continuare a minciunilor lăsate moştenire de Olguţa Vasilescu, asumându-şi mai departe rolul de ministru al Minciunii PSD şi ALDE. Pe scurt, hoţul strigă hoţii!", a scris Dancă, luni, pe Facebook.

Duminică, ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Budăi, a declarat, la Antena 3, că se teme că reprezentanţii Opoziţiei, atunci când afirmă că nu sunt bani de pensii şi salarii, pregătesc, de fapt, terenul pentru ca, în momentul în care vin la guvernare, să îngheţe salariile şi pensiile.

"Am trei temeri majore. Una, vin şi spun aşa, pe o critică de politician de cea mai joasă speţă, mă refer la cei care critică pentru că nu conştientizează că persoanele în vârstă nu au nevoie de nicio emoţie să li se spună că de mâine nu mai avem bani de pensii. (…) De la preşedintele ţării până la toţi cei care au spus că nu sunt bani de pensii şi salarii, pentru că nu poţi să îţi baţi joc de pensionari să spui că nu vor mai fi bani de pensii. (…)…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata