Dancă: Respingerea sesizării de neconstituţionalitate a legii bugetului, iresponsabilă

0 101

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, a calificat, miercuri, drept ''iresponsabilă'' respingerea sesizării de neconstituţionalitate a Legii bugetului de stat de către CCR.

"Respingerea sesizării de neconstituţionalitate a legii bugetului este la fel de iresponsabilă precum lipsa de asumare pe propria răspundere a prim-ministrului Viorica Dancilă şi a ministrului Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a datelor incluse în buget, aşa cum cere Legea finanţelor publice. Pur şi simplu, nu există o astfel de declaraţie pe propria răspundere a premierului sau a ministrului Finanţelor prin care se certifică veridicitatea informaţiilor prezentate în buget. Decizia CCR privitoare la Legea bugetului nu schimbă faptul că bugetul de stat pentru 2019 este un buget construit cu date şi informaţii false, pe care nu şi le asumă nimeni, prin încălcarea legilor în vigoare, a tratatelor europene la care România este parte şi prin ignorarea prevederilor constituţionale fundamentale", a scris Dancă, pe Facebook.

El a adăugat că bugetul trebuie corectat "de urgenţă".

"Bugetul de stat pentru 2019 nu poate intra în vigoare aşa cum a fost construit de hoţii din PSD şi ALDE, pentru că este un buget cu bani falşi care bagă economia României în faliment. Acest buget trebuie corectat în regim de urgenţă pentru a salva economia de la dezastru", a afirmat liberalul.

Curtea Constituţională a României a respins, miercuri, sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis privind legea bugetului de stat pe anul 2019, stabilind că actul normativ este constituţional, au precizat, pentru AGERPRES, oficiali ai CCR. AGERPRES/(AS – autor: Florentina Peia, editor: Claudia Stănescu, editor online: Gabriela Badea) 

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x