Dăncilă: Afirmaţiile lui Iohannis despre buget – declaraţii politice, de campanie electorală

Prim-ministrul Viorica Dăncilă consideră că afirmaţiile preşedintelui Klaus Iohannis despre proiectul de buget pe 2019 şi decizia acestuia de a-l contesta la Curtea Constituţională reprezintă declaraţii politice, de campanie electorală.

"Pentru mine este clar – aceste declaraţii sunt declaraţii politice, sunt declaraţii de campanie electorală şi am să dau un singur exemplu: aceleaşi declaraţii erau înainte de a prelua preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene. Tot atunci, domnul preşedinte Iohannis spunea că nu suntem pregătiţi, că preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene va fi una mediocră şi că nu vom avea rezultate. Realitatea a infirmat acest lucru. În nici două luni, România a închis mai multe dosare decât preşedinţia austriacă în şase luni de zile. Preşedinţia austriacă a închis 53 de dosare pe tot mandatul. Până în prezent, preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene deţinută de România a închis 56 de dosare. Am reuşit să închidem dosare, să mergem în trialog cu dosare foarte grele – şi mă refer la directiva Gaze sau drepturile de autor", a declarat premierul, luni, la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD.

Ea a enumerat printre "lucrurile bune" aduse de acest guvern creşterea salariilor şi investiţiile în mediul rural, prin PNDL. Dăncilă a spus că, în cazul în care preşedintele ar fi făcut reproşuri concrete, ar fi încercat să vadă "dacă acele lucruri se pliază pe realitate" şi ar fi luat măsurile care se impun.

"Dar am văzut doar declaraţii politice şi am văzut că, de fapt, jocul politic şi interesul personal primează înaintea românilor şi a României. Iar acest lucru cred că nu poate fi acceptat, cel puţin din punctul meu de vedere. Pentru că toate aceste lucruri sunt preluate în plan extern; deţinem preşedinţia rotativă şi sunt preluate în plan extern. Vedem, pe de o parte, preşedintele României,…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata