Dăncilă: Am toată încrederea că femeile au forţa şi calităţile necesare pentru a schimba în continuare în bine societatea

0 101

Prim-ministrul Viorica Dăncilă şi-a exprimat convingerea, vineri, că femeile au forţa şi calităţile necesare pentru a schimba în continuare în bine societatea.

"Le urez tuturor femeilor la mulţi ani şi să le reuşească tot ce şi-au propus! Doamnelor, domnişoarelor din întreaga Europă, vreau să ştiţi că aveţi în premierul României un susţinător ferm al promovării egalităţii de gen în toate domeniile societăţii: economic, politic şi social. (…) Ca prima femeie prim-ministru al României, am toată încrederea că femeile au forţa şi calităţile necesare pentru a schimba în continuare în bine societatea, implicit prin găsirea celor mai bune soluţii pentru viitorul Europei", a declarat Dăncilă, cu ocazia prezentării rezultatelor obţinute de Preşedinţia României la Consiliul UE.

Ea a reiterat mesajul transmis la Bruxelles în ceea ce priveşte eforturile depuse de Preşedinţia română a Consiliului UE pe domeniul egalităţii de gen.

"Miercuri, am participat la Bruxelles la Consiliul European al Femeilor, iar ieri am deschis o dezbatere dedicată promovării egalităţii de gen organizată de Preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene. Am transmis mesajul, în care cred cu toată convingerea, că este nevoie de noi măsuri la nivel naţional şi european pentru a reduce diferenţele salariale între femei şi bărbaţi, pentru a promova femeile în afaceri şi în funcţii de conducere", a menţionat premierul. AGERPRES/(A – autor: Irinela Vişan, editor: Claudia Stănescu, editor online: Irina Giurgiu)

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x