Dăncilă, apel către Iohannis, după ce a refuzat să numească doi miniştri: „Să îşi schimbe atitudinea!”

0 115

Premierul Viorica Dăncilă a avut, vineri, în deschiderea şedinţei de Guvern, o primă reacţie la refuzul preşedintelui Klaus Iohannis de a semna numirea a doi miniştri: Lia Olguţa Vasilescu, la Dezvoltare Regională şi Mircea Drăghici, la Transporturi. Dăncilă a lansat un apel către şeful statului să îşi schimbe atitudinea, în acord cu prerogativele constituţionale. 

„Din păcate, constatăm cu toţii că domnul preşedinte face tot posibilul să blocheze activitatea Guvernului în două domenii vitale. Consider că astfel de acţiuni politice nu-şi au locul”, a spus premierul, arătând că avem de preluat preşedintia Consiliului Uniunii Europene şi sărbătorim Centenarul.

„Ar fi bine să ne bucurăm  consens, de linişte la aniversarea a 100 de ani de la Unire. Fac apel public către preşedintele Klaus Iohannis să îşi schimbe atitudinea în acord cu prerogativele constituţionale pentru a nu crea incertitudine în două domenii atât de importante. Am convingerea că românii au nevoie de unitate şi ca instituţiile statului să funcţioneze coerent şi să găsească soluţii care răspund cel mai bine nevoilor cetăţenilor”, a mai spus ea.

Premierul a mai spus că doreşte să aniverseze Ziua Naţională într-un climat de linişte, de pace şi fără dezbinare, iar interesul naţional să primeze în faţa interesului politic.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, joi, că nu va accepta să ia în calcul schimbarea miniștrilor până după sărbătorile care marchează Centenarul.

„PSD-ul este deja la al treilea Guvern. Au fost schimbate enorm de multe persoane pe pozițiile de ministru. I-am numărat. Sunt 70 de politicieni care au fost sau sunt, acum, miniștri în aceste guverne. 70 în nici doi ani. Așa nu se poate…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x