Dăncilă: Biletele de călătorie gratuită pentru persoanele cu handicap vor putea fi ridicate şi distribuite şi de către ONG-urile de profil

0 291

Guvernul va aproba o măsură prin care biletele de călătorie gratuită pentru persoanele cu handicap vor putea fi ridicate şi distribuite acestora şi de către organizaţiile neguvernamentale care le protejează şi le promovează drepturile, a declarat premierul Viorica Dăncilă.

"Vom aproba în şedinţa de astăzi încă o măsură în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi. Prin consultările cu organizaţiile neguvernamentale am găsit o soluţie prin care să reducem birocraţia şi să asigurăm mai uşor accesul persoanelor cu dizabilităţi la biletele de călătorie gratuită. Potrivit noilor reglementări, biletele de călătorie gratuită pentru persoanele cu handicap vor putea fi ridicate şi distribuite acestora şi de către organizaţiile neguvernamentale care le protejează şi le promovează drepturile. Este o soluţie alternativă la cele prevăzute până acum în legislaţie şi anume eliberarea biletului de călătorie gratuită numai în baza cererii persoanei cu handicap, a reprezentantului legal sau alte persoane cu împuternicire notarială în acest sens sau în baza cererii asistentului personal", a declarat Viorica Dăncilă, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern.

Premierul a adăugat că aceasta este încă o decizie din pachetul de măsuri agreate cu organizaţiile neguvernamentale pentru a uşura viaţa persoanelor cu dizabilităţi. AGERPRES/ (A – autor: Daniel Florea, editor: Mihai Simionescu, editor online: Ady Ivaşcu)

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x