Dăncilă: Canalul magistral Siret-Bărăgan va trece în administrarea Ministerului Agriculturii; va fi inclus în programul de reabilitare a infrastructurii de irigaţii

0 120

Guvernul va aproba trecerea obiectivului de investiţii 'Canal magistral Siret – Bărăgan' din administrarea Ministerului Apelor şi Pădurilor în administrarea Ministerului Agriculturii pentru a fi inclus în programul naţional de reabilitare a infrastructurii principale de irigaţii din România, a anunţat, vineri, prim-ministrul Viorica Dăncilă.

"Luăm măsuri şi pentru refacerea şi extinderea sistemului de irigaţii din România, obiectiv stabilit şi în programul de guvernare. (…) Aprobăm astăzi un act normativ prin care obiectivul de investiţii 'Canal magistral Siret – Bărăgan' va trece din administrarea Ministerului Apelor şi Pădurilor în administrarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pentru a fi inclus în programul naţional de reabilitare a infrastructurii principale de irigaţii din România", a declarat Viorica Dăncilă în debutul şedinţei de guvern.

Premierul a explicat că obiectivul de investiţii, proiectat pe o lungime de 191 kilometri, pe teritoriul judeţelor Vrancea, Brăila, Buzău, Ialomiţa, cuprinde două etape de realizare.

"Finalizarea primei etape a investiţiei, situată în judeţul Vrancea, cu o lungime de 51,5 kilometri, va permite folosirea irigaţiilor pe o suprafaţă de aproximativ 120.000 de hectare. Astfel, vom facilita accesul agricultorilor la sursele de apă pentru irigaţii şi vom asigura o productivitate crescută a culturilor", a mai declarat Dăncilă. AGERPRES/(A – autor: Daniel Florea, editor: Florin Marin, editor online: Irina Giurgiu)

 

Citiţi şi:

 

* #Romania2019.eu / Dăncilă: Preşedinţia română a Consiliului UE a închis de la preluarea mandatului 43 de dosare legislative

 

*  Dăncilă: Sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot va fi folosit la alegerile europarlamentare

 

* Dăncilă: Demarăm programul de finanţare a investiţiilor pentru modernizarea staţiunilor balneare

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata