Dăncilă: Chiar cred că nu avem nicio problemă din punctul de vedere al majorităţii

Premierul Viorica Dăncilă a declarat miercuri seara că Guvernul nu are "nicio problemă" din punctul de vedere al majorităţii parlamentare, susţinând că opoziţia ar trebui să aibă "mai multă responsabilitate".

"Am încercat să am o abordare cât mai neutră, pentru că de fiecare dată am avut acest principiu că lucrurile trebuie să le rezolvăm în România şi să nu venim aici, la Bruxelles, şi atunci am avut această abordare neutră că lucrurile se vor rezolva, că nu avem şi chiar cred că nu avem nicio problemă din punct de vedere al majorităţii. Dar în acelaşi timp cred că trebuie mai multă responsabilitate şi a celor care astăzi s-au implicat în acel joc de teatru, aş putea spune, din Parlamentul României. Au îmbrăcat haina unor oficiali, a unor demnitari, trebuie se comporte ca atare", a afirmat Viorica Dăncilă într-un interviu acordat televiziunii Antena 3 la Bruxelles.

Prim-ministrul consideră că nu este "benefic" ca în timp ce Guvernul României se întâlneşte cu oficiali de la Bruxelles, în Parlament să se facă "atâta circ".

"Nu cred că este benefic ca în timp ce Guvernul României, indiferent de culoarea lui politică, vine la Bruxelles pentru a se întâlni cu oficialii de la Bruxelles, în România să se facă atâta circ, atâtea lucruri care pot influenţa într-un fel sau altul vizibilitatea sau modul de abordare a României aici, la Bruxelles. Deci, nu mi se pare un lucru corect, nu mi se pare un lucru normal. Vorbeam de consens, vorbeam de faptul că trebuie ca toţi să ne implicăm pentru o preşedinţie care să fie apreciată", a spus Dăncilă.

Ea a precizat că un guvern se schimbă prin suportul popular, prin câştigarea încrederii electoratului.

"În momentul în care, într-adevăr, vrei un alt guvern, trebuie să câştigi încrederea electoratului, încrederea oamenilor. Nu prin acest circ, prin aceste jigniri, prin aceste lucruri atât de anormale poţi să reuşeşti să…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata