Dăncilă: Consider că Preşedinţia rotativă a Consiliului UE nu va fi influenţată de MCV

0

Premierul Viorica Dăncilă apreciază că Preşedinţia rotativă a Consiliului UE, care va fi preluată de România de la 1 ianuarie, nu va fi influenţată de Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) asupra justiţiei din ţara noastră.

"Consider că preşedinţia rotativă nu va fi influenţată de către MCV", a declarat Viorica Dăncilă miercuri la Bruxelles, într-un interviu acordat televiziunii Antena 3.

Premierul şi membrii cabinetului său au fost prezenţi miercuri la Bruxelles, unde au avut mai multe întâlniri cu oficiali europeni, în perspectiva preluării de către România a Preşedinţiei Consiliului UE.

Viorica Dăncilă a precizat, în interviul menţionat, că preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a subliniat în cadrul discuţiilor că MCV-ul nu trebuie legat de aderarea la spaţiul Schengen, că România îndeplineşte criteriile de aderare şi că se vor face toate demersurile ca ţara noastră să devină membru al spaţiului Schengen şi să se renunţe la MCV. AGERPRES/(AS – autor: Sebastian Olaru, editor: Antonia Niţă, editor online: Alexandru Cojocaru)

 

Citiţi şi:

 

Dăncilă: Chiar cred că nu avem nicio problemă din punctul de vedere al majorităţii

 

Dăncilă consideră că România are o abordare ambiţioasă, dar realistă a Preşedinţiei Consiliului UE

 

 

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata