Dăncilă: Demarăm programul de finanţare a investiţiilor pentru modernizarea staţiunilor balneare

0 102

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că în şedinţa de guvern de vineri va fi adoptat programul de finanţare a investiţiilor pentru modernizarea şi dezvoltarea staţiunilor balneare, prin care se va acorda un ajutor nerambursabil de până la 200.000 de euro pentru fiecare investiţie.

"Acordăm în acest an o atenţie crescută investiţiilor, iar în acest sens vom discuta şi aproba în şedinţa de astăzi proiectul prin care demarăm programul de finanţare a investiţiilor pentru modernizarea şi dezvoltarea staţiunilor balneare. Prin acest program se va acorda un ajutor nerambursabil de până la 200.000 de euro pentru fiecare investiţie în modernizarea şi dezvoltarea staţiunilor balneare din România, bani destinaţi cheltuielilor care vizează activităţi economice. Concret, banii pot fi utilizaţi pentru o gamă largă de cheltuieli, cum ar fi: construcţia şi extinderea capacităţilor de tratament balnear, de alimentaţie publică şi cazare, dotarea cu echipamente moderne şi pregătirea personalului medical", a spus Dăncilă la începutul şedinţei de guvern.

Ea a adăugat că schema de ajutor de stat are un caracter multianual şi beneficiază de un buget anual de 130 de milioane de euro, cu începerea finanţării din acest an.

"Programul se adresează societăţilor comerciale şi estimăm un număr mediu anual de aproximativ 100 de beneficiari. Implementarea acestui program va contribui la dezvoltarea şi modernizarea staţiunilor balneare, la creşterea numărului de turişti în aceste staţiuni, cu efect multiplicator în economie şi asupra creşterii economice", a menţionat ea. AGERPRES/(A – autor: Dana Piciu, editor: Florin Marin, editor online: Irina Giurgiu)

 

Citiţi şi:

 

* #Romania2019.eu / Dăncilă: Preşedinţia română a Consiliului UE a închis de la preluarea mandatului 43 de dosare legislative

 

*  Dăncilă: Sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot va fi folosit la alegerile…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata