Dăncilă, deranjată de criticile preşedintelui Iohannis: „Astfel de jigniri nu se fac unei femei!”

0

Premierul Viorica Dăncilă s-a declarat deranjată de criticile dure ale şefului statului, la adresa sa. După că preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, săptămâna trecută, că România nu are premier şi că Viorica Dăncilă „pur şi simplu nu înţelege cum funcţionează statul, Dăncilă a replicat că astfel de jigniri nu se fac unei femei.

„Aceste lucruri nu fac decât să adâncească groapa, să adâncească falia dintre instituţia prezidenţială şi primul ministru şi cred că este ceea ce ne trebuie cel mai puţin în această perioadă”, a  spus Dăncilă.

Întrebată care declaraţie a preşedintelui Klaus Iohannis este, în opinia sa, un atac la o femeie, Dăncilă a făcut referire la sintagma „femeia aceasta sau nu cunoaşte funcţionarea statului”, pe care a catalogat-o drept un „atac”.

Dăncilă a arătat că au „uimit-o” declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis privind numirea miniştrilor la Dezvoltare Regională şi Transporturi.

„Legat de acest lucru, m-a uimit foarte mult şi cred că acest lucru nu trebuie să se mai întâmple, declaraţiile domnului preşedinte care pornind de la aceste nominalizări, care sunt atributul primului-ministru, a venit cu acele acuzaţii şi cu acele jigniri, să spun, care nu trebuie făcute nu numai de preşedintele României, dar cred că de nimeni, şi împotriva nu numai a unei femei prim-ministru, ci împotriva oricărei femei. Deci această atitudine mi se parte o atitudine care nu trebuie să o aibă preşedintele României. Aceste lucruri nu fac decât să adâncească groapa, să adâncească falia dintre instituţia prezidenţială şi primul ministru şi cred că este ceea ce ne trebuie cel mai puţin în această perioadă în care miniştrii au început să preia preşedinţia…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata