Dăncilă: Estimăm că în septembrie se va lua decizia privind ajutorul de 8,2 milioane de euro pentru infrastructura afectată de inundaţii

0 196

Guvernul estimează că în luna septembrie se va lua la nivel european decizia finală privind ajutorul financiar de aproape 8,2 milioane de euro de care România va beneficia pentru refacerea infrastructurii publice afectată de calamităţile produse în vara anului trecut, după ce Comisia Europeană a aprobat aplicaţia depusă de Executivul de la Bucureşti.

"În şedinţa de astăzi vom discuta despre ajutorul financiar de aproape 8,2 milioane de euro de care România va beneficia pentru refacerea infrastructurii publice afectată de calamităţile produse în vara anului trecut. Comisia Europeană a aprobat aplicaţia depusă de Guvernul României, realizată cu sprijinul şi în colaborare cu autorităţile locale din Regiunea Nord-Est, urmând ca în perioada următoare să intre şi în analiza Parlamentului European şi a Consiliului Uniunii Europene. Estimăm ca în luna septembrie să fie luată decizia finală, iar începând cu această toamnă fondurile să poată să fie accesate. Cele peste 8 milioane de euro din Fondul de solidaritate al UE vor fi utilizate pentru decontarea cheltuielilor făcute deja de la bugetul de stat pentru operaţiunile de urgenţă şi lucrările de reabilitare necesare înlăturării pagubelor produse de inundaţii", a declarat Viorica Dăncilă, marţi, în deschiderea şedinţei de Guvern.

Premierul a precizat, referitor la inundaţiile din această vară, că Secretariatul General al Guvernului este în legătură cu autorităţile locale.

"Împreună vom analiza dacă România îndeplineşte condiţiile de eligibilitate pentru a depune o nouă aplicaţie a sprijinului din Fondul de solidaritate al Uniunii Europene şi pentru limitarea efectelor produse de vremea severă", a mai declarat Dăncilă. AGERPRES/ (A – autor: Daniel Florea, editor: Mihai Simionescu, editor online: Ady Ivaşcu)

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x